ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία

Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας», έγινε σήμερα γνωστό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οκτώ ημέρες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης σε 55 κλινικές και νοσοκομεία στη Βηρυτό, «γνωρίζουμε πως λίγο παραπάνω από 50% των εγκαταστάσεων αυτών είναι εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, ο περιφερειακός διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Τρία μεγάλα νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και άλλα τρία δεν λειτουργούν πλήρως, σύμφωνα με τον ίδιο. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει 500 κλίνες».

Ο Μπρέναν κάλεσε τις αρχές και τους εταίρους τους να «αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων όσο το δυνατόν συντομότερα», για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας μπροστά, επίσης, στην πανδημία της Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως την 4η Αυγούστου, μια γιγαντιαία έκρηξη, την οποία προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη με τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, κατέστρεψε ολόκληρες συνοικίες της λιβανικής πρωτεύουσας. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 171 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 6.500.

Τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από τραυματίες και πολλά από αυτά υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Σύμφωνα με την Ιμάν Σανκίτι, εκπρόσωπο του ΠΟΥ για τον Λίβανο, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι διαθέσιμες κλίνες έχουν καταληφθεί από τους σοβαρά τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκρηξη σε συνδυασμό με την πανδημία θα έχουν «επιπτώσεις στις δυνατότητες νοσηλείας στον Λίβανο», ιδίως στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.