ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ και Πολωνία υπέγραψαν τη Συμφωνία Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας – Τι προβλέπει

ΗΠΑ και Πολωνία υπέγραψαν τη Συμφωνία Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας – Τι προβλέπει

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μ. Μπλάζακ υπέγραψαν σήμερα στη Βαρσοβία τη Συμφωνία Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας (EDCA) μεταξύ των δύο χωρών.

Με την EDCA, που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα, θα αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στην Πολωνία στους 5.500 τουλάχιστον. Το ετήσιο κόστος για την Πολωνία θα ανέλθει γύρω στα 500 εκατομμύρια ζλότι επιπλέον.

Σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο PAP ο Μπλάζακ δήλωσε ότι εφόσον χρειαστεί ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών θα μπορούσε γρήγορα να αυξηθεί στους 20.000.

Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι με τον οποίο συζήτησε τους αμυντικούς δεσμούς των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας, καθώς επίσης και την κατάσταση στη Λευκορωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πανδημία της Covid-19, η ασφάλεια των δικτύων 5G και μια νέα διμερής συμφωνία για την ανάπτυξη του προγράμματος παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Πολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.