ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνα: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πέτρινο τάφο 3.000 χρόνων

Κίνα: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πέτρινο τάφο 3.000 χρόνων

Ερευνητές αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο που χτίστηκε στην Εποχή του Χαλκού, πριν από 3.000 χρόνια στην Κίνα.

Η ανακάλυψη πέτρινων εργαλείων, κεραμικών και οστών ζώων τους έδωσε την ιδέα ότι πιθανότατα στην περιοχή θα υπάρχουν και ευρήματα πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ο τάφος βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 4.300 μέτρα από τη λίμνη Gyaring, κοντά στις πηγές του Κίτρινου ποταμού.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν τάφο σε ένα επίπεδο ανοιχτό χωράφι, προσανατολισμένο σε κατεύθυνση ανατολής-δύσης. Με βάση την ανάλυση του σχήματος του τάφου, οι ερευνητές το χαρακτήρισαν ως τάφο της Εποχής του Χαλκού, δήλωσε ο Χου Γκουανγκλιάνγκ, επικεφαλής καθηγητής της ανασκαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για να διερευνήσουμε πώς οι πρόγονοι του Οροπεδίου του Θιβέτ προσαρμόστηκαν στο ακραίο κρύο και υποξικό περιβάλλον αλλά και τη γενικότερη επίδραση των ακραίων περιβαλλόντων στον ανθρώπινο πολιτισμό» δήλωσε ο Χου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.