Αυτή είναι η χώρα που αποκαλεί την Ελλάδα «Σι‑Λα» – Πως καθιερώθηκε;

Αυτή είναι η χώρα που αποκαλεί την Ελλάδα «Σι‑Λα» – Πως καθιερώθηκε;

Η Κίνα αποκαλεί τη χώρα μας Σι – Λα.

Με τη μεγάλη εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου η χώρα μας ήρθε σε επαφή με τη δυτική Κίνα.

Λόγω απόστασης δεν κρατήθηκαν ισχυροί δεσμοί, αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα σε ιστορικά αρχεία δοσοληψίες, και ένα εμπόριο μικρής έκτασης. Κυρίως σε υφάσματα και μέταλλα.

Λίγοι στρατιώτες του Αλέξανδρου λέγεται ότι έμειναν στη Κίνα μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου και φαίνεται ότι κατάφεραν να καταλάβουν σημαντικές θέσεις στη βασιλική αυλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σι – Λα ενωμένα σημαίνει “ο άλλος μεγάλος πολιτισμός” και δείχνει το μεγάλο σεβασμό που έχουν οι Κινέζοι προς τον ελληνικό πολιτισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.