ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ιταλία: Στη Ρώμη 300 αλλοδαποί από τη Μόρια

Ιταλία: Στη Ρώμη 300 αλλοδαποί από τη Μόρια

Η καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου υπέγραψε συμφωνία με το ιταλικό κράτος για τη μεταφορά 300 παράνομων μεταναστών που διέμειναν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που έβαλαν οι ίδιοι.

Οι αλλοδαποί έχουν μεταφερθεί προσωρινά στη δομή που έχει δημιουργηθεί στο Καρά Τεπέ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κοινωνική ένταξή τους και η έμπρακτη αλληλεγγύη, με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μικέλε Ντι Μπάρι να αναφέρει σχετικά: «Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μια αποτελεσματική απάντηση στην εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη Λέσβο. Η όλη αυτή πρωτοβουλία είναι μια θετική πρόκληση που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε».

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, Μικέλε Ιμπαλιάτσο, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Στους 300 αυτούς ανθρώπους προσφέρεται ουσιαστική ελπίδα για μια νέα ζωή στην Ιταλία και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου υπέγραψε συμφωνία με το ιταλικό κράτος για να παρασχεθούν οι σχετικές άδειες παραμονής, για την άμεση μετεγκατάσταση των αλλοδαπών στη γείτονα χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.