Βρετανία: «Πιθανό σενάριο να μην επιστρέψουν σπίτι τους οι φοιτητές τα Χριστούγεννα»

Βρετανία: «Πιθανό σενάριο να μην επιστρέψουν σπίτι τους οι φοιτητές τα Χριστούγεννα»

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ ξεκαθάρισε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά εν μέσω πανδημίας και τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην μετακινηθούν οι φοιτητές από τις πόλεις των πανεπιστημίων τους στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC κι όταν ρωτήθηκε «αν θα ζητηθεί από τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία, να παραμείνουν στις περιοχές που βρίσκονται τα πανεπιστήμιά τους», ο Χάνκοκ απάντησε πως «με την κατάσταση που βιώνουμε, έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα και μια από τις βασικές μας προκλήσεις, είναι να διασφαλίσουμε πως οι πολίτες θα είναι όσο περισσότερο ασφαλείς γίνεται».

Για να προσθέσει, πάντως, πως «δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Δεν θέλω να σας αφήσω με την προσδοκία, ωστόσο πρέπει να εργαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα αυτήν τη στιγμή».

Η τοποθέτηση αυτή του Βρετανού υπουργού Υγείας προέκυψε έπειτα από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που προκύπτουν σε πανεπιστήμια της χώρας, με φοιτητές να έχουν τεθεί σε καραντίνα στις πανεπιστημιακές τους εστίες, σε Γλασκώβη, Νταντί και Λίβερπουλ. Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης εντοπίστηκαν 120 θετικά κρούσματα μεταξύ φοιτητών και 600 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν λάβει «σαφές αίτημα να μην στείλουν τους μαθητές στο σπίτι τους σε περίπτωση εμφάνισης εστίας κορωνοϊού, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.