ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αίσχος: Εκπομπή στη Δανία δείχνει γυμνούς ενήλικες σε παιδιά 11-13 ετών και ρωτάει τις εντυπώσεις τους (βίντεο)

Αίσχος: Εκπομπή στη Δανία δείχνει γυμνούς ενήλικες σε παιδιά 11-13 ετών και ρωτάει τις εντυπώσεις τους (βίντεο)

Έχουν ξεφύγει στην Δανία, εκπομπή δείχνει πέντε γυμνούς άνδρες σε παιδιά 11-13 και ζητάει από εκείνα να κάνουν ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την εκπομπή αυτό αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ντροπής και στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος», όμως ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, στο στούντιο της εκπομπής Ultra Strips Down εμφανίστηκαν ξαφνικά πέντε ενήλικες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και με διαφορετικό τύπο σώματος ο καθένας και κάλεσαν τα παιδιά να τους κάνουν ερώτηση για το σώμα τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της εκπομπής, το πρόγραμμα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ντροπής για το σώμα μας και στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος».

Η αλήθεια είναι πως το σόου είναι τώρα στη δεύτερη σεζόν του και αν και προκαλεί σοκ σε μη Δανούς, είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα.

Τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις για το σώμα των ενηλίκων όπως «σε ποια ηλικία μεγάλωσαν οι τρίχες στο κάτω μέρος του σώματος;» και «σκέφτεστε να αφαιρέσετε τα τατουάζ σας;».

Το πρόγραμμα έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με πολλούς να κάνουν λόγο για εξοικείωση με την παιδοφιλία ενώ πολλοί μιλούν για διαστροφή.

Μάλιστα, ο πολιτικός Peter Skaarup, του δανικού κόμματος, κατηγορεί τους δημιουργούς ότι επιλέγουν έναν «χυδαίο» τρόπο να επιμορφώσουν τα παιδιά σχετικά με τα γεννητικά όργανα.

Πάντως το όλο πρόγραμμα είναι συνεπές στη γενικότερη φιλοσοφία ανατροφής των παιδιών που κυριαρχεί στη Δανία, όπως εξηγεί στους New York Times η Sofie Münster, αναγνωρισμένη ειδικός στη «σκανδιναβική ανατροφή».

Οι γονείς μάλιστα πρέπει να εγκρίνουν να συμμετάσχουν τα παιδιά στην εκπομπή κα προετοιμάζονται από το σχολείο για αυτήν. Ακόμη αν τα παιδιά οποιαδήποτε στιγμή νιώσουν άβολα μπορούν να πάνε στους δασκάλους τους που είναι επίσης παρόντες.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εκπομπής, αυτό δεν έχει συμβεί με κανένα από τα 250 παιδιά που έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το στούντιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.