ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία – Ανακοινώθηκε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης η Γαλλία – Ανακοινώθηκε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κηρύχθηκε η Γαλλία μετά από απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, λόγω της κλιμάκωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για 9 μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και το Παρίσι, ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού.

Από το Σάββατο και για τέσσερις εβδομάδες θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί, στο Παρίσι αλλά και στις πόλεις Ρουέν, Λιλ, Σεντ Ετιέν, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μονπελιέ, Μασσαλία και Τουλούζη, ανακοίνωσε ο Μακρόν στο διάγγελμά του.

Για την παραβίαση της απαγόρευσης θα επιβάλλεται πρόστιμο, συμπλήρωσε. Σημείωσε ακόμη ότι δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε στις μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών της Γαλλίας.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ανησυχητική, αλλά «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Παρότι ο ιός εξαπλώνεται, ένα δεύτερο lockdown θα ήταν δυσανάλογο μέτρο, πρόσθεσε ο Μακρόν.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας είναι υπό πίεση, που δεν μπορεί να διατηρηθεί και η εξάπλωση του ιού πρέπει να επιβραδυνθεί, υπογράμμισε ο Μακρόν. «Πρέπει να πάμε από τα 20.000 κρούσματα καθημερινά στα 2-3.000 την ημέρα», συμπλήρωσε.

Λίγη ώρα πριν από το διάγγελμα Μακρόν, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου και δίνει στις αρχές τη δυνατότητα για επιβολή περιορισμών.

Η πανδημία «συνιστά καταστροφή για τη δημόσια υγεία», που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων, ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα επιβολής περαιτέρω περιορισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.