ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μαδρίτη: Σοβαρό ενδεχόμενο για περιορισμό της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες

Μαδρίτη: Σοβαρό ενδεχόμενο για περιορισμό της κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες

Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού φέρεται να έχει ήδη επηρεάσει την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα την Μαδρίτη, με τις περιφερειακές αρχές να εξετάζουν το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

«Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα σημαίνει (…) ότι κάποιες ώρες δεν θα υπάρχει καθόλου κυκλοφορία, όπως έκανε η Γαλλία, για παράδειγμα», δήλωσε ο Ενρίκε Ρουίθ Εσκουντέρο μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο Europa Press.

Η Γαλλία επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στο Παρίσι.

Ο Ρουίθ Εσκουντέρο επεσήμανε ότι οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης δεν έχουν δικαιοδοσία να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και γι αυτό θα πρέπει να το ζητήσουν από την κυβέρνηση.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 9 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες στη Μαδρίτη, επιβάλλοντας μερικό lockdown στην πρωτεύουσα, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά δεν επιτρέπεται να φεύγουν από τα όρια της πόλης.

Το διάταγμα αυτό δεν αναμένεται να παραταθεί την Παρασκευή, οπότε και λήγει, δήλωσαν αξιωματούχοι, γεγονός που ώθησε τις περιφερειακές και εθνικές αρχές να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους, έπειτα από εβδομάδες αντιπαράθεσης για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ανάσχεση της covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρουίθ Εσκουντέρο πρόσθεσε εξάλλου ότι πρόκειται να εξεταστούν τα λύματα της Μαδρίτης για κορονοϊό ώστε να εκτιμηθεί η εξάπλωσή του στους κατοίκους της ισπανικής πρωτεύουσας. «Θα είναι σαν να κάνουμε τεστ σε χιλιάδες ανθρώπους μονομιάς», σχολίασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.