
Πιστοί τρυπούν τα μάγουλά τους με σουβλιά στο Φεστιβάλ Φυτοφαγίας στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης, συμμετέχοντας στην ετήσια ταοϊστική θρησκευτική πομπή.
Πιστεύουν ότι έτσι θα περιέλθουν σε κατάσταση έκστασης και θα καταληφθούν από τους θεούς, καθώς ο οξύς πόνος που βιώνουν θεωρούν ότι καθαρίζει την ψυχή τους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παράξενο έθιμο περιέργως ξεκίνησε όταν ένας κινέζικος θίασος όπερας που επισκέφτηκε το νησί αρρώστησε από μαλάρια.
Το μουσικό σύνολο υπέφερε από την ελονοσία μέχρις ότου ξεκινήσουν να λατρεύουν τους εννιά αυτοκρατορικούς θεούς και καθαρίσουν τα σώματά τους, αποφεύγοντας να τρώνε κρέας και τρυπώντας και μαστιγώνοντας το πρόσωπο και το κορμί τους.
Οι παράξενες τελετουργίες συνεχίστηκαν μεταξύ των πιστών, μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη φετινή γιορτή, οι εορταστικές εκδηλώσεις απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.