ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ποιοι είναι οι ηγέτες που επέλεξαν να μην δώσουν συγχαρητήρια στον Biden;

Ποιοι είναι οι ηγέτες που επέλεξαν να μην δώσουν συγχαρητήρια στον Biden;

Παρά το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ, έσπευσαν να αναγνωρίσουν τον Jo Biden ως νικητή των αμερικάνικων εκλογών, πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο δεν το έχουν κάνει ή το έχουν κάνει με τρόπο που αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να συγχαρούν άμεσα τον αντιπαλό του Donald Trump. Το γεγονός ότι κάποιοι εξ’ αυτών είναι ηγέτες των μεγαλύτερων και ισχυρότερων κρατών του κόσμου, υποδεικνύει την σημασία της στάσης αναμονής που κρατάνε.

Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin

Πρίν από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ήταν ένας από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Ντόναλντ Τράμπ για την νίκη του. Φέτος όμως δεν έχει υπάρξει κάποιο tweet, τηλεγράφημα ή τηλεφώνημα στον Τζό Μπάιντεν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, είπε ότι ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι νομικές διαδικασίες που έχει εκκινήσει η πλευρά Τράμπ. «Πιστεύουμε ότι η σωστή κίνηση θα είναι το να περιμένουμε για το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών» είπε σε δημοσιογράφους.
Φυσικά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν θεωρείται «γεράκι» που θα ρίξει λάδι στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας παίζει τον ρόλο του.

Σλοβένος πρωθυπουργός Janez Jansa

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός δεν έχει κρύψει ποτέ την υποστηριξή του προς τον Donald Trump.
Προερχόμενος από το πατριωτικό αντι-μεταναστευτικό κόμμα της Σλοβενίας, είναι στενός σύμμαχος του Ούγγρου Victor Orban.

Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro

Ο αποκαλούμενος και «Τράμπ της Τροπικής», ο Jair Bolsonaro είχε στενές σχέσεις με τον νύν πρόεδρο των ΗΠΑ, ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περιμένει και αυτός το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Η στάση του έχει προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβερνησή του, όμως είναι σαφές ότι ο Jair Bolsonaro θα περιμένει μέχρι το τέλος των διαδικασιών πριν δώσει συγχαρητήρια

Πρόεδρος του Μεξικού Lopez Obrador

Παρά την σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τράμπ τόσο κατά της μετανάστευσης από το Μεξικό και το ζήτημα του τείχους, όσο και σε οικονομικά ζητήματα, μεταξύ των δύο ηγετών υπάρχουν καλές σχέσεις. «Έχουμε καλές σχέσεις και με τους δύο υποψηφίους» τόνισε ο Μεξικανός Πρόεδρος και ως εκ τούτου δεν θέλει να ρισκάρει.

Πρόεδρος του Ισραήλ Benjamin Netanyahu

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα στον Biden συγχαιροντάς τον, χωρίς όμως να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη «president elect» που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον εν αναμονή Πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού έχει κερδίσει τις εκλογές. Η προσεκτική διατύπωση του μηνύματος, που σίγουρα δεν άφησε χαρούμενο ούτε τον Jo Biden ούτε και τον Donald Trump, αποτυπώνει τις ανοιχτές επιλογές της ισραηλινής πολιτικής.

Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping

Ο Κινέζος Πρόεδρος είχε στείλει συγχαρητήρια στον Donald Trump, μία ημέρα μετά την νίκη του. Αλλά αυτή την φορά δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Wang Wenbin σημείωσε τον ισχυρισμό Biden ότι νίκησε την Δευτέρα, αλλά είπε ότι το Πεκίνο θα παρακολουθεί όσο εξελίσσονται οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Ηγέτης της Β. Κορέας Kim Jong Un

Καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει για τις αμερικάνικες εκλογές από την Βόρειο Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.