ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περού: Ξεκινά τον Μάρτιο ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Περού: Ξεκινά τον Μάρτιο ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

O πρόεδρος του Περού Φραντσίσκο Σαγάστι πραγματοποίησε εκτίμηση για την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην χώρα του, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

«Το ιδανικό θα ήταν, εάν έχουμε συνάψει συμβόλαια (σ.σ. με φαρμακευτικές εταιρείες), να προχωρήσουμε σε όλη τη διαδικασία του εμβολιασμού περί τα τέλη του πρώτου τριμήνου, από τον Μάρτιο και κατά τη διάρκεια του Απριλίου» είπε ο Σαγάστι , ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα το αξίωμα και έχει πρακτικά μεταβατικό ρόλο.

Τόνισε ότι η ανοσοποίηση του πληθυσμού του Περού έναντι του νέου κορωνοϊού θα είναι το βασικό του μέλημα κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών της θητείας του, που θα λήξει την 28η Ιουλίου 2021.

Το Περού διαπραγματεύεται με ξένες φαρμακευτικές εταιρείες την αγορά εμβολίων που θα αρκούν για την ανοσοποίηση 24,5 εκατομμυρίων ενηλίκων πριν από την 11η Απριλίου 2021, όπως είπε την περασμένη Δευτέρα η υπουργός Υγείας Πιλάρ Μασέτι.

Ως σήμερα, έχει υπογραφεί συμφωνία με την αμερικανική Pfizer για να παραδοθούν στο Περού 9,9 εκατομμύρια εμβόλια, το ενάμιση εκατομμύριο το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι περουβιανές αρχές διεξάγουν παράλληλα συνομιλίες και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, για να συμπληρώσουν τον επιθυμητό αριθμό εμβολίων, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άφιξη των 50.000 πρώτων δόσεων του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer προβλέπεται να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Με αυτές θα ανοσοποιηθούν 25.000 άνθρωποι, καθώς το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, διευκρίνισε ο πρόεδρος Σαγάστι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.