ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το 40% των Ιταλών είναι επιφυλακτικοί κατά του εμβολίου

Το 40% των Ιταλών είναι επιφυλακτικοί κατά του εμβολίου

Στην Ιταλία το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα έρθει στη Βουλή στις 3 Δεκεμβρίου, ωστόσο, το γενικό πλάνο είναι ήδη γνωστό. Πρόκειται την σημαντικότερη ίσως εμβολιαστική καμπάνια στην ιστορία της χώρας.

Από τον Ιανουάριο, σύμφωνα πάντα με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της ιταλικής κυβέρνησης και τον Ντομένικο Αρκούρι, τον ειδικό επίτροπο για το θέμα, 2.000 κέντρα εμβολιασμού θα ανοίξουν σε ολόκληρη τη χώρα, ένα για κάθε 30.000 κατοίκους, υπό την επίβλεψη του στρατού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυτές οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε νοσοκομεία, γυμναστήρια ή ακόμα και σε πάρκινγκ.

Στόχος είναι να επιτευχθεί, όσο γίνεται δυνατόν μέσα στις προθεσμίες, και ιδανικά πριν τις αρχές της άνοιξης του 2021, ο εμβολιασμός 40 εκατομμυρίων Ιταλών, δηλαδή τα δύο τρίτα του πληθυσμού, γεγονός που θα σημάνει την ανοσία αυτής της ομάδας, έτσι ώστε να τεθεί τέλος στην επείγουσα υγειονομική κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση, πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, θα πρέπει να κερδίσει και μια ακόμα πιο “λεπτή” μάχη. Πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη που εμφανίζεται σε ποσοστό περισσότερο του 40%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις επιφυλακτική και μάλιστα εχθρική στην ιδέα του εμβολιασμού. Ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμβόλιο, σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα είναι υποχρεωτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.