ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φόβοι για μαζικά λουκέτα και χρεοκοπίες επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Φόβοι για μαζικά λουκέτα και χρεοκοπίες επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Το ενδεχόμενο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να δηλώσουν χρεοκοπία ή να βάλουν λουκέτο, εντείνεται κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Οι φόβοι για μαζικά λουκέτα στις επιχειρήσεις ή οι δηλώσεις χρεοκοπίας εντείνονται στη Γερμανία και την Γαλλία, καθώς το lockdown παρατείνεται. Μάλιστα, θεωρούν πως δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα, αλλά ότι αφορά όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχουν ληφθεί σκληρά μέτρα για την αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία όμως βλάπτουν την οικονομία.

Χαρακτηριστικά, οι υπουργοί οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ και της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, σε κοινή τους συνέντευξη στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και τη γαλλική εφημερίδα «Les Échos» επισημαίνουν τον αυξανόμενο αριθμό πτωχεύσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση, τόσο περισσότερο θα αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε το φάσμα των χρεοκοπιών», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, συμπλήρωσε πως «Ξεκινά τώρα μια επικίνδυνη φάση κατά την οποία πρέπει να υποστηρίξουμε ιδιαίτερα εύθραυστους τομείς όπως είναι τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και ο πολιτιστικός και αθλητικός τομέας».

Σημειώνεται, πως ο Αλτμάιερ ζήτησε το σκληρό lockdown της Γαλλίας να ληφθεί ως πρότυπο στην Γερμανία.

«Αυτή τη φορά η Γαλλία έκανε τα πάντα σωστά και κατάφερε να έχει εντυπωσιακές επιτυχίες, ενώ στη Γερμανία η δυναμική του δεύτερου κύματος δυστυχώς δεν έχει ακόμη αμβλυνθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία πρέπει τώρα να λάβει πρόσθετα μέτρα για να αντισταθμίσει τις παραλείψεις. Η Σαξονία, η Βαυαρία και το Ζάαρλαντ έχουν ήδη ξεκινήσει να το κάνουν αυτό και πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια. Θα είναι μια μεγάλη προσπάθεια που θα διαρκέσει μέχρι το νέο έτος», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Παρόλα αυτά, ο Λε Μερ προσπάθησε να μετριάσει τους φόβους για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Δεν ανησυχούμε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες έχουν καλύτερη κεφαλαιοποίηση από ό,τι πριν. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ιδρυμάτων αυτών και των καταθέσεων των αποταμιευτών. Σε αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός backstop στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο Λε Μερ τάχθηκε υπέρ «της εμβάθυνσης της κεφαλαιαγοράς και της τραπεζικής ένωσης» όπως επίσης και της «δημιουργίας ενός πραγματικού προϋπολογισμού για τη ζώνη του ευρώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.