
Η Τζιλ Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της αποκάλυψε ότι φοβήθηκε πως ο σύζυγός της Τζο Μπάιντεν, υπέστη εγκεφαλικό στο καθοριστικό debate με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024.
Σε απόσπασμα συνέντευξης που προβλήθηκε από το CBS και αναμένεται να μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, η πρώην πρώτη κυρία περιγράφει τη στιγμή που παρακολουθούσε τη δυσκολία του Μπάιντεν να ανταποκριθεί στη συζήτηση διάρκειας 90 λεπτών στην Ατλάντα.
«Ήμουν τρομοκρατημένη, γιατί δεν είχα ξαναδεί ποτέ τον Τζο έτσι, ούτε πριν ούτε μετά. Ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Καθώς τον παρακολουθούσα, σκέφτηκα: “Θεέ μου, παθαίνει εγκεφαλικό”. Και τρόμαξα πάρα πολύ», πρόσθεσε.
NEW: Former First Lady Jill Biden says she thought her husband was having a stroke during his 2024 debate against Donald Trump.
Jill famously boasted on stage with Joe Biden after the debate about how he did “such a great job.”
“I thought, ‘Oh my God, he’s having a stroke,’ and… pic.twitter.com/wfYBoIpxWx
— Collin Rugg (@CollinRugg) May 27, 2026
Η τηλεμαχία του Ιουνίου 2024 απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε έντονη ανησυχία στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς ο τότε 81χρονος πρόεδρος εμφανίστηκε βραχνιασμένος, έκανε μεγάλες παύσεις, μπέρδευε τα λόγια του και σε αρκετές στιγμές ήταν δυσνόητος ή ασυνάρτητος.
Σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της βραδιάς, ο Μπάιντεν επιχείρησε να επιτεθεί στις πολιτικές του Τραμπ για τις φοροελαφρύνσεις και το δημόσιο χρέος, όμως κατέληξε να δηλώσει: «Τελικά νικήσαμε το Medicare».
Το επιτελείο του διευκρίνισε αργότερα ότι εννοούσε πως η κυβέρνησή του είχε «νικήσει τη φαρμακοβιομηχανία», ωστόσο το λεκτικό λάθος ενίσχυσε τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες για τη διανοητική και σωματική του κατάσταση.
🚨Great debate moment🚨
Biden: “We finally beat Medicare.”
Trump: “He’s right, he did beat Medicare. He beat it to death.” pic.twitter.com/oCFGijp6nz— Tyler O’Neil (@Tyler2ONeil) June 28, 2024
Σε άλλο σημείο της τηλεμαχίας, ο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από ερώτηση για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και αναφέρθηκε σε γυναίκες που δολοφονήθηκαν από μετανάστες, υιοθετώντας θεματολογία που αποτελούσε βασικό σημείο της ρητορικής των Ρεπουμπλικανών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε σκωπτικά μία από τις απαντήσεις του αντιπάλου του λέγοντας: «Πραγματικά δεν ξέρω τι είπε στο τέλος αυτής της πρότασης. Νομίζω ούτε ο ίδιος ξέρει τι είπε».
Η εικόνα του Μπάιντεν στη συγκεκριμένη τηλεμαχία οδήγησε σε έντονες πιέσεις από στελέχη και δωρητές των Δημοκρατικών, που ζητούσαν να αποσυρθεί από την εκλογική αναμέτρηση.
Τελικά, ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια επανεκλογής του και στήριξε την τότε αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία είχε μόλις 107 ημέρες για να οργανώσει την προεκλογική της εκστρατεία πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί μετά το debate, η Τζιλ Μπάιντεν είχε τότε υπερασπιστεί δημόσια τον σύζυγό της.
Σε προεκλογική συγκέντρωση λίγες ημέρες αργότερα, είχε δηλώσει: «Τζο, τα πήγες εξαιρετικά. Απάντησες σε κάθε ερώτηση. Γνώριζες όλα τα στοιχεία».
Την επόμενη εβδομάδα, η πρώην πρώτη κυρία αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο της με τίτλο «View from the East Wing», στο οποίο περιγράφει την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας του 2024, αλλά και την ιστορική απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.