ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι ΗΠΑ απέσυραν το Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία

Οι ΗΠΑ απέσυραν το Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία

H αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι οι ΗΠΑ απέσυραν επισήμως σήμερα το Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία, όπου είχαν περιλάβει τη χώρα το 1993.

«Αφού πέρασε η περίοδος των 45 ημερών μετά την ενημέρωση του Κογκρέσου, ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το έγγραφο που ακυρώνει τον χαρακτηρισμό του Σουδάν ως κράτους που στηρίζει την τρομοκρατία. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα 14 Δεκεμβρίου», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Το Χαρτούμ περίμενε την κίνηση αυτή μετά την πτώση τον Απρίλιο του 2019 του Ομάρ αλ Μπεσίρ, ελπίζοντας ότι θα προσφέρει ώθηση στην οικονομία της χώρας. Η περίληψη της χώρας στον κατάλογο αυτό εμπόδιζε τις ξένες χώρες να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επενδύουν στο Σουδάν, υπό την απειλή κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στις 19 Οκτωβρίου ότι θα αφαιρέσει το Σουδάν από τον κατάλογο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 23 Οκτωβρίου οι αρχές του Σουδάν, αρνούμενες οποιονδήποτε «εκβιασμό», δέχθηκαν υπό αμερικανική πίεση να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Μετά την αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση, ο Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο στις 26 Οκτωβρίου για την αφαίρεση του Σουδάν από τον κατάλογο με τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.