Η Ουγγαρία απέρριψε το «Γονέας 1/Γονέας 2» – Μένει το «Πατέρας/Μητέρα» – Απαγόρευσε την υιοθεσία από ομοφύλους

Η Ουγγαρία απέρριψε το «Γονέας 1/Γονέας 2» – Μένει το «Πατέρας/Μητέρα» – Απαγόρευσε την υιοθεσία από ομοφύλους

Το ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε την τροποποίηση του ουγγρικού Συντάγματος, βάσει της οποίας: «Ο πατέρας είναι άνδρας και η μητέρα γυναίκα» απορρίπτοντας τους χαρακτηρισμούς «Γονέας 1 – Γονέας 2» που το «Κράτος Δικαίου» των Βρυξελλών επιθυμεί να βάλει σε όλες τις χώρες της Ενωσης.

https://www.vimeo.com/492104197

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη συγκεκριμένη τροποποίηση, ομόφυλα ζευγάρια που ζουν στη χώρα, δε θα μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά.

Επιπλέον, το φύλο ενός ατόμου συμπεραίνεται κατά τη γέννα και δεν μπορεί εκ των υστέρων να τροποποιηθεί. «Η Ουγγαρία προστατεύει το δίκαιο των παιδιών ως προς την κατά τη γέννησή τους αποκτηθείσα έμφυλη ταυτότητα και εγγυάται μία ανατροφή, σύμφωνη με το αξιακό σύστημα, στο οποίο βασίζεται η συνταγματική ταυτότητα της χώρας και η χριστιανική της κουλτούρα», αναφέρεται στην τροποποίηση.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Γιούντιτ Βάργκα, ανακοίνωσε μέσω Facebook, ότι η Ουγγαρία υπερασπίζεται το θεσμό του γάμου μεταξύ άνδρα και γυναίκας, ως θεμέλιο για την επιβίωση του έθνους.

Η σχέση γονέων και παιδιού ορίζει μία οικογενειακή σύνδεση. «Η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας», τονίζει.

Η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι κάτι που συζητάται και από την ελληνική κυβέρνηση.

Θεωρείται μάλιστα ότι είναι επιθυμία του ιδίου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση εντός της τρέχουσας θητείας της να νομιμοποιήσει τον «γάμο» μεταξύ ομοφύλων και μ’ αυτόν τον τρόπο να ανοίξει το δρόμο και για τις υιοθεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.