Αυτό με τον Λίβυο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πόσο τυχαίο ήταν άραγε;

Η Κομισιόν έστειλε υγειονομικό υλικό σε Σκόπια και Μαυροβούνιο

Η Κομισιόν έστειλε υγειονομικό υλικό σε Σκόπια και Μαυροβούνιο

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στέφαν Ντε Κέεσμακερ εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει τα κράτη – μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε σύριγγες για τη χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέεσμακερ υπενθύμισε ότι η Κομισιόν βρίσκεται εδώ για να υποστηρίξει τα κράτη – μέλη στις εκστρατείες εμβολιασμού και σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, για να προμηθευτεί σύριγγες εξ ονόματος των κρατών – μελών που έχουν ελλείψεις.

Παράλληλα, η ΕΕ απέστειλε επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο από τα αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού RescEU που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τα Σκόπια 107 000 μάσκες FFP2, 35 000 ιατρικές ποδιές και 140 000 στολές προστασίας και το Μαυροβούνιο 78 000 μάσκες FFP2 και 15 000 ιατρικές ποδιές.

«Η τελευταία παράδοση ιατρικού υλικού στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προστιθέμενη αξία του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού RescEU στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Αναμένουμε ότι το 2021 το εν λόγω ευρωπαϊκό ιατρικό απόθεμα θα ενισχυθεί περαιτέρω, στηρίζοντας τις προσπάθειες των χωρών εντός και εκτός της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Από την έναρξη της πανδημίας, πάνω από 1 εκατ. προστατευτικές μάσκες προσώπου FFP2 και FFP3 έχουν παραδοθεί μέσω του RescEU στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, καθώς και στα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Το αποθεματικό ιατρικού εξοπλισμού RescEU επιτρέπει την ταχεία παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το απόθεμα, το οποίο επί του παρόντος είναι αποθηκευμένο σε 6 κράτη μέλη της ΕΕ (Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σουηδία), επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα σε υγειονομικές κρίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.