ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γυαλιά – καρφιά η Κοπεγχάγη: Συλλήψεις και επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων (βίντεο)

Γυαλιά – καρφιά η Κοπεγχάγη: Συλλήψεις και επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων (βίντεο)

Eννέα πρόσωπα συνελήφθησαν χθες Σάββατο στη Δανία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που εκτραχύνθηκαν με το ξέσπασμα επεισοδίων, ανακοίνωσαν η αστυνομία και μετέδωσαν ΜΜΕ.

Eκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση στην Κοπεγχάγη και από 50 ως 65 στο Όλμποργκ (βόρεια), ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τους υπολογισμούς της αστυνομίας.

Στις διαδηλώσεις κάλεσε η οργάνωση «Οι Άνδρες με τα Μαύρα» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα.

«Λευτεριά στη Δανία, φτάνει πια», φώναζαν διαδηλωτές.

Σημειώθηκαν συγκρούσεις στην Κοπεγχάγη ανάμεσα σε διαδηλωτές, που πέταξαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια, και αστυνομικούς με ειδικό εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών, όπως καταγράφηκε σε βίντεο. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και πέντε στην Όλμποργκ, και σε αυτή για χρήση πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με τον Ράσμους Σουλτς, αξιωματικό αρμόδιο για τον συντονισμό της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, κάποιοι από τους διαδηλωτές ανήκουν «στον αστερισμό των χούλιγκαν».

Η κυβέρνηση στη Δανία, όπου επιβάλλονται μέτρα από τα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κάνει αυστηρότερους τους περιορισμούς, ζητώντας από τους πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, για να προστατευθεί το σύστημα υγείας, καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία

Από την 6η Ιανουαρίου απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε προσώπων (έναντι δέκα μέχρι τότε), σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ στους πολίτες συστήθηκε να τηρούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο ακόμα κι όταν βρίσκονται στον δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Δεκέμβριο τέθηκαν σε ισχύ κι άλλα μέτρα, όπως η γενίκευση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, των μπαρ, των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων με εξαίρεση όσα πωλούν φάρμακα και τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.