ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισραήλ: Θα δημοσιοποιούν τα ονόματα όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό!

Ισραήλ: Θα δημοσιοποιούν τα ονόματα όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την καταπολέμηση της πανδημίας τα σχέδια του για την προώθηση μιας ad hoc νομοθεσίας που θα επιτρέπει στις τοπικές αρχές να λαμβάνουν τα ονόματα όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του Covid-19, ανέφερε σε δημοσίευμα της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ενώ το 44% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου, τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια επιβράδυνση του αριθμού των εμβολιασμών, ένα γεγονός που ανησυχεί τις αρχές, με το υπουργείο Υγείας να ενισχύει μια ομάδα εργασίας για την καταπολέμηση της «διαδικτυακής παραπληροφόρησης» κατά των εμβολίων, τονίζει η Guardian.

Μεταξύ του απομονωμένου εβραϊκού υπερ-ορθόδοξου πληθυσμού της χώρας, που έχει επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία, η «παραπληροφόρηση», όπως την αποκαλούν εξαπλώνεται και εκτός διαδικτύου.

Χθες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την προώθηση του σχεδίου του Νετανιάχου για την δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, μια πρόταση που φέρει τη στήριξη και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την Haaretz.

Οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης θα στείλουν τις νομοθετικές τροπολογίες σε μια υπουργική επιτροπή για την εξέταση της νομοθεσίας, που θα εγκρίνει την κατάθεση των τροπολογιών προς ψήφιση στην Κνεσέτ.

Οι υπουργοί συμφώνησαν πως το σχέδιο αυτό πρέπει να προφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Η υπουργός Τουρισμού Οριτ Φάρκας Χάκοχεν εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο.

«Αν εγκριθεί μια τέτοια νομοθεσία, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κατοίκους ηλικίας 50 ετών και άνω και να υπάρξει προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή όσων είναι νεότεροι».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε πως το μέτρο έχει στόχο «να ενθαρρύνει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν και να σωθούν ζωές, προειδοποιώντας πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί άνω των 50 ετών δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.