ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτοί είναι οι νόμοι του παρελθόντος που σήμερα διώκονται ποινικά

Αυτοί είναι οι νόμοι του παρελθόντος που σήμερα διώκονται ποινικά

Κάθε γενιά έχει τις συνήθειες της. Με τα χρόνια όμως, αλλάζουν και οι νόμοι και οι κανόνες τις κοινωνίας, με αποτέλεσμα κάποιες συνήθειες των γονιών μας, σήμερα να διώκονται ποινικά.

Εμείς μαζέψαμε ορισμένες απο αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Το πρώτο που δεν γίνεται σήμερα είναι φυσικά το να μην βάλει κάποιος γονέας ζώνη ασφαλείας στο παιδί του… Για να μην πούμε ότι είναι απαραίτητο και το παιδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο. Προηγούμενες δεκαετίες κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβαινε. Τα μωρά, τα παιδιά ήταν ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλοτε καθόντουσαν ήρεμα, και άλλοτε πάλι σκαρφάλωναν στα καθίσματα του οχήματος. Πράγμα ανεπίτρεπτο και άκρως επικίνδυνο. Τότε όμως ήταν φυσιολογικό. Στις ΗΠΑ έχει αποδειχτεί ότι οι ζώνες ασφαλείας σώζουν 14.000 παιδικές ζωές το χρόνο.

Παχύσαρκα παιδιά. Κάποτε το να είναι ένα παιδί τροφαντό ήταν σημάδι ότι ήταν υγιές. Πράγμα που φυσικά σήμερα έχει καταρριφθεί. Ένας γονέας έπρεπε οπωσδήποτε να ταΐζει το παιδί του, να το κρατά «γερό και γεμάτο υγεία». Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι νέοι γονείς έχουν εστιάσει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του φαγητού. Έχουν κόψει τις πολλές πολλές ζάχαρες από τη διατροφή. Μάλιστα πρόσφατα αφαιρέθηκε από μητέρα η κηδεμονία της κόρης της στο Κλίβελαντ, επειδή το κοριτσάκι ήταν υπέρβαρο και η Πρόνοια διέγνωσε κίνδυνο για την υγεία της, από απροσεξία της μητέρας.

Μόνοι στο σπίτι. Τις περασμένες δεκαετίες υπήρχε μεγάλη περίπτωση τα παιδιά να καθίσουν σπίτι μόνα τους, επειδή οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές. Σήμερα κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί. Μπορεί μάλιστα ο γονέας να βρεθεί και μπλεγμένος. Όπως συνέβη στις ΗΠΑ, στο Ιλινόις, όταν κάποιοί γείτονες σε μια περιοχή ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένας 12χρονος μένει τα πρωινά μόνος στο σπίτι επειδή οι γονείς του λείπουν (δούλευαν). Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως από την ηλικία των 15 και κάτω, απαγορεύεται τα παιδιά να μένουν μόνα τους στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμηθείτε τα αυτοκίνητα του 70 και του 80. Κλειστά, τετράγωνα, και από μέσα να βγαίνει ντουμάνι το τσιγάρο. Είτε είχαν είτε όχι παιδιά μέσα στο όχημα, το τσιγάρο ήταν τσιγάρο. Οι γονείς (οι περισσότεροι) κάπνιζαν στον μικρό κλειστό χώρο του αυτοκινήτου και πίσω τα παιδιά ανέπνεαν το δηλητήριο με κλειστά παράθυρα. Σήμερα κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Το να καπνίζει κάποιος δηλαδή σε κλειστό χώρο με μικρά παιδιά γύρω του. Τα παιδιά εκτός των άμεσων παρενεργειών έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ουσίες- δηλητήρια που ποτίζουν τις ταπετσαρίες και μακροχρόνια δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα υγείας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.