ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο.Σολτς: «Πιθανό το σενάριο για άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους»

Ο.Σολτς: «Πιθανό το σενάριο για άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους»

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.

«Τώρα που οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τον κορωνοϊό και επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, το επόμενο πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν γι’ αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα γρήγορο αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

«Κατά συνέπεια, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή μπυραρίες χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σολτς αιτιολόγησε την άποψή του για χορήγηση προνομίων στους εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι «οι περιορισμοί του κορωνοϊού παρενέβησαν βαθιά στα δικαιώματα των πολιτών. Τέτοιες βαθιές παρεμβάσεις στα δικαιώματα του ατόμου δικαιολογούνται εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούμε με τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο θα ανακτούμε τη συνήθη καθημερινή μας ζωή σιγά σιγά», τόνισε ο αντικαγκελάριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.