ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Lockdown κάθε δύο χρόνια για τη κλιματική αλλαγή»: Πρόταση-σοκ από το Guardian

«Lockdown κάθε δύο χρόνια για τη κλιματική αλλαγή»: Πρόταση-σοκ από το Guardian

Μία τρομακτική πρόταση από την βρετανική εφημερίδα, Guardian, η οποία ζητάει να επιβάλλεται παγκόσμιο lockdown κάθε δύο χρόνια για να σωθεί ο πλανήτης.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature από μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειώνονται κατά την ίδια ποσότητα, που υποχώρησαν στο πρόσφατο lockdown «περίπου κάθε δύο χρόνια», προκειμένου να αντισταθμιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μελέτη των επιστημόνων δεν τάσσεται υπέρ ενός παγκόσμιου lockodown για την επίτευξη του στόχου και ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι παραπλανητικός.

Στην πραγματικότητα οι επιστήμονες ζητούν «εντελώς διαφορετικές μεθόδους».

«Πράσινες» ανησυχίες

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις και η βρετανική εφημερίδα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τον τίτλο προτάσσοντας τη μείωση των ρύπων, που παρατηρήθηκε κατά το lockdown και η οποία είναι απαραίτητη για το κλίμα κάθε δύο χρόνια.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι πολλοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές ανά τον κόσμο προτάσσουν τα θετικά στοιχεία ενός περιβαλλοντικού lockdown.

Η εφημερίδα έχει εκφράσει πολλές φορές έντονες ανησυχίες για τις κλιματικές προειδοποιήσεις ενώ είχε κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για εκατομμύρια θανάτων και πολέμων εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.