ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το «θαύμα» της φύσης στο Μάλι – 25χρονη κυοφορεί επτάδυμα

Το «θαύμα» της φύσης στο Μάλι – 25χρονη κυοφορεί επτάδυμα

Εντυπωσιασμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες με την περίπτωση μίας 25χρονης από το Μάλι, που κυοφορεί επτάδυμα.

Η 25χρονη, που κατάγεται από το Τομπουκτού, νοσηλεύεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Point G στο Μπαμακό. Όμως, «για μια καλύτερη παρακολούθηση αυτής της ασυνήθιστης εγκυμοσύνης» οι γιατροί της προτίμησαν να την στείλουν στο εξωτερικό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Έτσι, θα συνεχίσει τη νοσηλεία της στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η γυναίκα διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και οι ειδικοί ανησυχούν για την υγεία της αλλά και για τις πιθανότητες επιβίωσης των επτά εμβρύων.

Η 25χρονη θα συνοδεύεται στο Μαρόκο από τον γιατρό της και δύο μέλη της οικογένειάς της. Η μεταφορά της χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση και από τον μεταβατικό πρόεδρο Μπα Ντάου.

Η γέννηση επτάδυμων είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Μεταξύ των καταγεγραμμένων περιπτώσεων είναι τα παιδιά ΜακΚόχι, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, που γεννήθηκαν το 1997 στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το 1998 μια 40χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία γέννησε πρόωρα τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια που ζύγιζαν από 900 μέχρι 1.150 γραμμάρια το καθένα. Τον Αύγουστο του 2008 μια 27χρονη Αιγύπτια έφερε στον κόσμο, επίσης πρόωρα, επτά μωρά βάρους από 2 μέχρι 3 κιλά το καθένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.