ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εξέγερση κατά του lockdown στην Ευρώπη: Δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με πλαστικές σφαίρες διαδήλωση στην Ελβετία

Εξέγερση κατά του lockdown στην Ευρώπη: Δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με πλαστικές σφαίρες διαδήλωση στην Ελβετία

Χιλιάδες πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις διαδήλωσαν κατά του lockdown μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε λαστιχένιες σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών που πέταξαν μολότοφ στην ελβετική πόλη Σεντ Γκάλεν το Σάββατο.

Η ταραχές ξέσπασαν αφότου περίπου 1.000 νέοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Roter Platz για να διαδηλώσουν κατά του lockdown. Οι νέοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και οι αστυνομικοί διέλυσαν την συγκέντρωση χρησιμοποιώντας λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν όταν οι νεαροί έσπασαν μία στάση λεωφορείου και έβαλαν φωτιά. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Γκάλεν Ράλφ Χάρνι είπε σε δημοσιογράφους ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν και 21 συνελήφθησαν. Ενώ απαγορεύτηκε και σε 33 άτομα που έρχονταν από άλλες πόλεις να μπουν στο Σεντ Γκάλεν.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Ρόμαν Κόλερ, δήλωσε στην εφημερίδα St. Galler Tagblatt ότι υπήρχαν κλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υπάρξουν και άλλες διαδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί οι ταραχές που έλαβαν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν συνέχεια της διαδήλωσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν κατά των περιορισμών για τον Covid-19. Όπως ανάφερε ένας 17χρονος μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ: «Δεν θα τους επιτρέπουμε πλέον να μας κλειδώνουν».

Γερμανία: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο στη Στουτγάρδη της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές έφτασαν το απόγευμα σε μια πλατεία, στα βορειοανατολικά προάστια της πόλης, αφού έκαναν προηγουμένως πορεία από το κέντρο της. Οι συμμετέχοντες «αγνόησαν» τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να τηρήσουν τα μέτρα, όπως να φορέσουν τις μάσκες τους και να κρατούν αποστάσεις, ανέφερε η αστυνομία σε μια ανακοίνωσή της. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Οι υποστηρικτές αυτού του κινήματος, του αποκαλούμενου Querdenken («Αντικομφορμιστικό»), διαφωνούν στο lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία. Στους κόλπους του Querdenken πολίτες που ανήκουν σε κάθε πολιτικό φάσμα.

Στις 20 Μαρτίου, περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάσελ, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συλλήψεις.

Στη Στουτγάρδη οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με τα οποία ζητούσαν να τερματιστεί «η δικτατορία της Covid».

«Τα μέτρα είναι υπερβολικά», είπε μια γυναίκα, η Έβελιν, η οποία ζήτησε «να αρθεί το lockdown».

«Είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είπε από την πλευρά του ένας διαδηλωτής, ο Ράινερ.

Γαλλία: Διαμαρτυρία από καλλιτέχνες

Στη Γαλλία, έξω από το υπουργείου Πολιτισμού, καλλιτέχνες πραγματοποίησαν μία ακόμα διαμαρτυρία για τους κλειστούς χώρους θεάματος.

Οι πολιτιστικοι χώροι παραμένουν κλειστοί εδώ και μήνες και οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απαξιώνει την τέχνη.

Ρουμανία: Έβδομη ημέρα διαδηλώσεων

Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο του Βουκουρεστίου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα. Τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ και σε κάποιες περιοχές λιγότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Είναι η έβδομη συνεχής ημέρα που διοργανώνονται διαδηλώσεις κατά των μέτρων στη Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.