ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κουρτς: «Σοβαρό ενδεχόμενο η Αυστρία να αποκτήσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V»

Σ.Κουρτς: «Σοβαρό ενδεχόμενο η Αυστρία να αποκτήσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V»

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση της έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Στην πιθανότητα αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από την Αυστρία αναφέρθηκε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η αγορά από την Αυστρία είναι πιθανή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός Καγκελάριος σε δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες έχουν «εκ των πραγμάτων ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, η αγορά ενός εκατομμυρίου δόσεων του Sputnik V θα επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υπόλοιπων εμβολίων βάσει των συμφωνιών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτς είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη (07/10) ότι η Αυστρία θα μπορούσε να προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού εμβολίου, χωρίς να περιμένει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, αφήνοντας αιχμές για τη χρονοβόρα διαδικασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Ασφαλώς, υπάρχει η πιθανότητα να το πράξουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο, εάν αργήσει πολύ να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν διάφορα εμβόλια, όπως, για παράδειγμα, η Ουγγαρία ή η Σερβία που επίσης χρησιμοποιούν το Sputnik V, κάτι που συνιστά μεγάλο πλεονέκτημα για αυτές τις χώρες, επειδή μπορούν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό ταχύτερα. Σώζει ζωές, σώζει δουλειές», είχε υποστηρίξει ο Κουρτς.

Την ίδια ώρα, το Sputnik V, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τον EMA από τις 4 Μαρτίου, έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για χρήση σε σχεδόν 60 χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το έγκριτο ιατρικό περιοδικό «Lancet», το ρωσικό εμβόλιο έχει 91,6% αποτελεσματικότητα απέναντι στην COVID-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.