3 μονάδες κάτω η ΝΔ σε μια εβδομάδα λόγω πυρκαγιών!

Νεβάδα: Θανατοποινίτης ζητάει την εκτέλεσή του με απόσπασμα – Θεωρεί αυτή τη μέθοδο «λιγότερο επώδυνη»

Νεβάδα: Θανατοποινίτης ζητάει την εκτέλεσή του με απόσπασμα – Θεωρεί αυτή τη μέθοδο «λιγότερο επώδυνη»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ένας άνδρας που ενδεχομένως να γίνει το πρώτο άτομο που θα εκτελεστεί στη Νεβάδα εδώ και 15 χρόνια ζήτησε τη χρήση εκτελεστικού αποσπάσματος, αντί θανατηφόρας ένεσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι δικηγόροι του Ζέιν Μάικλ Φλόιντ, που είναι αντιμέτωποι με μια πιθανή ημερομηνία εκτέλεσης τον Ιούνιο, λένε ότι το αίτημα του πελάτη τους δεν είναι «τακτική καθυστέρησης».

Σε δικαστικά έγγραφα που είδε το Associated Press δικηγόροι λένε ότι η μέθοδος αυτή είναι «λιγότερο επώδυνη». Η χρήση εκτελεστικών αποσπασμάτων στο πλαίσιο θανατικών ποινών είναι σπάνια στις ΗΠΑ.

Ο Μπραντ Λέβινσον, ομοσπονδιακός συνήγορος υπεράσπισης, είπε πως ο Φλόιντ ήθελε να αποφύγει την προτεινόμενη θανατηφόρα ένεση των τριών φαρμάκων που προτείνει η πολιτεία.

Ωστόσο οποιαδήποτε αμφισβήτηση της προτεινόμενης διαδικασίας επιτάσσει να υποβληθεί εναλλακτική μέθοδος, και ο Λέβινσον είπε ότι το απόσπασμα θα ήταν «η πιο ανθρωπιστική μέθοδος».

Η εκτέλεση από απόσπασμα επιτρέπεται αυτή τη στιγμή μόνο σε τρεις πολιτείες: Μισισίπι, Οκλαχόμα και Γιούτα, και η διαδικασία αυτή δεν έχει χρησιμοποιηθεί από το 2010.

Εισαγγελείς λένε πως θα ζητήσουν ένταλμα εκτέλεσης σε βάρος του Φλόιντ τον επόμενο μήνα, με πιθανή ημερομηνία εκτέλεσης στις αρχές του Ιουνίου. Θα είναι η πρώτη εκτέλεση στη Νεβάδα από το 2006.

Ο Φλόιντ, 45 ετών, καταδικάστηκε για τον φόνο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλου ενός σε σουπερμάρκετ στο Λας Βέγκας το 1999. Καταδικάστηκε σε θάνατο αφού παραδέχτηκε την ενοχή του την επόμενη χρονιά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.