ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Σλοβακία απέλασε τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας

H Σλοβακία απέλασε τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας

Τρεις υπάλληλοι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Μπρατισλάβα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Σλοβακία, μέσα σε μία εβδομάδα, λόγω της κατάστασης με την Τσεχία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντουαρντ Χέγκερ την Πέμπτη (22/04).

«Σύμφωνα με την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και την κατάσταση με την Τσεχία, τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας της Ρωσίας στην Μπρατισλάβα, πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφος της Σλοβακίας, μέσα σε 7 ημέρες», δήλωσε ο Χέγκερ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην απόφαση της Πράγας να μειώσει τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών και θεωρεί ότι η Τσεχία επέλεξε τον δρόμο της διακοπής των σχέσεων.

Ο Τσέχος Υπουργός Εξωτερικών Γιακούμπ Κούλγκανεκ τόνισε νωρίτερα ότι οι διπλωμάτες που απελάθηκαν από τη Ρωσία θα έπρεπε να επιστρέψουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αριθμός του προσωπικού των μελών της ρωσικής πρεσβείας θα μειωθεί στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο τσέχικο.

Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι η σύνθεση της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα θα μειωθεί στο αντίστοιχο επίπεδο με τη διπλωματική αποστολή της Τσεχίας στη Μόσχα, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πράγα απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα υποστηρίζοντας πως η Ρωσία είχε ανάμειξη στις εκρήξεις του 2014, σε αποθήκες πυρομαχικών. Η Μόσχα κατηγόρησε την Τσεχία για ανυπόστατες κατηγορίες.

Σε απάντηση, η Ρωσία χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» 20 υπαλλήλους της τσεχικής πρεσβείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.