ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γερμανία: «Ουδέτερη» για το χρίσμα του υποψηφίου καγκελάριου η Α.Μέρκελ

Γερμανία: «Ουδέτερη» για το χρίσμα του υποψηφίου καγκελάριου η Α.Μέρκελ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν συμμετείχε στην αποφασιστική ψηφοφορία του ομοσπονδιακού προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για το ζήτημα του υποψηφίου καγκελαρίου στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αν και ήταν συνδεδεμένη διαδικτυακά με τη συνεδρίαση και είχε δικαίωμα ψήφου, αναφέρει το «Spiegel».

Ο πρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ, υπερψηφίστηκε ως υποψήφιος καγκελάριος το απόγευμα της Δευτέρας με 31 ψήφους υπέρ έναντι 9 ψήφων κατά, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία 6 μέλη του προεδρείου. Το σύνολο των ψηφισάντων όμως είναι 46, ενώ τα μέλη του προεδρείου με δικαίωμα ψήφου είναι 47. Η ψήφος που λείπει είναι της καγκελαρίου Μέρκελ, όπως γράφει το «Spiegel».

Ήδη πριν ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ και ο επικεφαλής της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ ανακοινώσουν στις 11 Απριλίου επισήμως την απόφασή τους να είναι κοινοί υποψήφιοι καγκελάριοι των δύο αδελφών κομμάτων, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Φόλκερ Μπουφιέ, ζήτησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Spiegel», από την καγκελάριο να εκφράσει την υποστήριξή της στον Λάσετ.

Η Μέρκελ το αρνήθηκε και αργότερα δήλωσε δημοσίως ότι ήθελε να παραμείνει ουδέτερη στο θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι Άρμιν Λασέτ είχε προταθεί ως υποψήφιος διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ για την Καγκελαρία στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου από την εκτελεστική επιτροπή των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.