ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Δανία: Μπαρ με κάθε μπύρα θα προσφέρει και ένα τεστ κορωνοϊού

Δανία: Μπαρ με κάθε μπύρα θα προσφέρει και ένα τεστ κορωνοϊού

Ένα μπαρ στην Κοπεγχάγη αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να κάνουν τεστ κορωνοϊού, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμονής θα μπορούν να καταναλώσουν μία μπύρα.

Οι πελάτες πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να εξεταστούν σε έναν ειδικό θάλαμο στο Warpigs Brewpub. Περίπου μισή ώρα αργότερα, αν βγουν αρνητικοί, τους επιτρέπεται να μπουν μέσα.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει καθιερώσει ένα σύστημα «κορωνο-διαβατηρίων» με βάση τα οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να μπουν σε ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή ένα έντυπο που δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αναρρώσει ή αν έχουν υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό, κατά τις προηγούμενες 72 ώρες.

Με βάση αυτό το σύστημα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την περασμένη Τετάρτη, οι υπάλληλοι στα μουσεία, τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια ελέγχουν το «καθεστώς» των πελατών προτού να τους επιτρέψουν να μπουν μέσα.

Η Δανία προσφέρει επίσης δωρεάν τεστ για την Covid-19, όμως οι πελάτες του μπαρ είπαν ότι πληρώνοντας για το τεστ στην είσοδο αποφεύγουν τις ουρές. «Είδαμε την ουρά (στο κοντινότερο διαγνωστικό κέντρο) και θα έπρεπε να περιμένουμε μία-δυο ώρες», εξήγησε ο Νικολάι Μάρτινς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.