ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λας Βέγκας: Οικοδόμοι έσκαψαν για πισίνα και εντόπισαν απολιθώματα χιλιάδων ετών (φώτο)

Λας Βέγκας: Οικοδόμοι έσκαψαν για πισίνα και εντόπισαν απολιθώματα χιλιάδων ετών (φώτο)

Αρκετή αναμονή θα πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι από το Λας Βέγκας που ξεκίνησε τα έργα για την κατασκευή μίας πισίνας στην αυλή τους.

Οι οικοδόμοι που έσκαψαν την αυλή τους ανακάλυψαν οστά που χρονολογούνται στην πιο πρόσφατη… εποχή των παγετώνων.

Ο Ματ Πέρκινς και η σύζυγός του, που μετακόμισαν πρόσφατα από την πολιτεία της Ουάσινγκτον σε ένα νεόδμητο σπίτι στη Νεβάδα, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί και εγκληματολογικό εμφανίστηκαν στο σπίτι τους τη Δευτέρα προκειμένου να αναλύσουν τα οστά.

«Ο άνθρωπος που μας έφτιαχνε την πισίνα είπε ότι θα ερχόταν για να τσεκάρει την πισίνα», είπε ο Πέρκινς στο KTNV-TV. «Υποθέσαμε ότι αυτό ήταν το φυσιολογικό και μετά ξυπνήσαμε και τον είδαμε στην αυλή μαζί με την αστυνομία».

Οι οικοδόμοι ανακάλυψαν τα οστά περίπου 1,5 μέτρο κάτω από το έδαφος. Μετά από έρευνα, η αστυνομία κατέληξε ότι τα οστά δεν ανήκαν σε άνθρωπο, επομένως δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών της Νεβάδα, Τζόσουα Μποντ, ανέφερε ότι τα οστά είναι περίπου 6.000 έως 14.000 ετών, και ανήκαν σε άλογο ή σε κάποιο άλλο θηλαστικό αντίστοιχου μεγέθους.

Ο Μποντ τόνισε επίσης ότι στην περιοχή όπου βρέθηκαν υπάρχουν φυσικές πηγές, τις οποίες επισκέπτονταν τα άγρια ζώα για να πιουν νερό, μετά τις περιπλανήσεις τους στην έρημο Μοχάβε, πριν από περίπου 14.000 χρόνια.

Κοντά στο σπίτι των Πέρκινς υπάρχει άλλωστε και ένα μνημείο απολιθωμάτων, όπου είχαν εντοπιστεί σπάνια απολιθώματα ζώων που έχουν πια χαθεί, όπως τα μαμούθ.

«Οι άνθρωποι που σκάβουν στις αυλές τους, δεν αποκλείεται να βρουν κάτι», εξήγησε ο Μποντ. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν νομοθεσία που προβλέπει ότι τα απολιθώματα ανήκουν στους ιδιοκτήτες της έκτασης όπου εντοπίστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.