ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανός τουρίστας κατανάλωσε παραισθησιογόνο τσάι – Είχε χαθεί 7 μέρες στον Αμαζόνιο (βίντεο)

Γερμανός τουρίστας κατανάλωσε παραισθησιογόνο τσάι – Είχε χαθεί 7 μέρες στον Αμαζόνιο (βίντεο)

Ο Γερμανός Ντανιέλ Φλοριάν βρέθηκε να περιπλανιέται για μία εβδομάδα στον Αμαζόνιο, καθώς κατανάλωσε ψυχεδελικό τσάι.

Κατά την παραμονή του με τη φυλή, ο Φλοριάν συμμετείχε με έναν σαμάνο σε μια αρχαία τελετουργία, που περιλάμβανε την κατάποση ενός τσαγιού γιάγκε.

Η οικογένειά του στο Μόναχο ανέφερε την εξαφάνισή του και επτά ημέρες αφού εξαφανίστηκε τον βρήκαν Κολομβιανοί στρατιώτες.

«Όχι δεν είμαι καλά! Με έφαγαν τα κουνούπια και τα μυρμήγκια και δεν είχα καλό εξοπλισμό, έτσι ήμουν 7 μέρες στον Αμαζόνιο» λέει ο τουρίστας στο βίντεο που τράβηξαν οι διασώστες του όταν τον βρήκαν.

Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής γιατί είχε πάθει αφυδάτωση και μικροτραυματισμούς όσο ήταν χαμένος στο δάσος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γιάγκα-επίσης γνωστό ως αγιαχουάσκα-περιέχει την παραισθησιογόνα ουσία διμεθυλοτριπταμίνη.

Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται σε τελετουργίες από φυλές στον Αμαζόνιο κι έγινε δημοφιλές σε τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και επιδιώκουν ψυχεδελικές εμπειρίες.

Λέγεται πως προκαλεί ψυχολογική ενδοσκόπηση, που ίσως οδηγήσει σε μεγάλη ευφορία, ακραίο φόβο και ψευδαισθήσεις επαφής με το μεταφυσικό.

Συχνά προκαλεί έντονο εμετό και διάρροια, ενώ έχουν διαπιστωθεί ακόμη και θάνατοι μετά την κατανάλωσή του συγκεκριμένου παραισθησιογόνου ναρκωτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.