ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δικαιώθηκε η Μ.Μαρκλ στην δικαστική διαμάχη της με τη Mail on Sunday

Δικαιώθηκε η Μ.Μαρκλ στην δικαστική διαμάχη της με τη Mail on Sunday

Δικαιωμένη μπορεί να νιώθει η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της Τόμας, δικαιώνοντάς την πλήρως στη δίκη της ενάντια στη βρετανική ταμπλόιντ «Mail on Sunday».

Η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, ηλικίας 39 ετών, είχε ήδη καταγάγει μια νίκη στις 11 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μέρος αυτής της προσφυγής στη δικαιοσύνη για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της σε βάρος της εφημερίδας. Την κατηγορούσε για τη δημοσίευση μιας επιστολής που έγραψε το 2018, όπου ζητούσε από τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ να σταματήσει να λέει ψέματα στα ΜΜΕ σχετικά με τη διαταραγμένη σχέση τους. Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, είχε τότε κρίνει πως η δημοσίευση της επιστολής παραβίασε το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, όμως μια δίκη ήταν αναγκαίο να διεξαχθεί για να καθοριστεί ο κάτοχος, καθώς ο εκδοτικός οίκος Associated Newspapers υποστήριζε ότι η δούκισσα του Σάσεξ είχε βοηθηθεί από την ομάδα επικοινωνίας της για να τη γράψει.

Τα πνευματικά δικαιώματα της Μέγκαν Μαρκλ

Σήμερα, ο δικαστής αποφάσισε τελικά ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτήν την επιστολή δεν ανήκει στο βρετανικό παλάτι, αλλά στη Μέγκαν Μαρκλ. Επομένως, με την απόφασή του ικανοποιεί πλήρως την ενάγουσα σε βάρος της ταμπλόιντ, η οποία είχε ήδη υποχρεωθεί τον Μάρτιο να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της την πρώτη δικαστική ήττα της από τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ίαν Μιλ, τον δικηγόρο της Μέγκαν Μαρκλ, οι υπηρεσίες της βασίλισσας «απέρριψαν κάθε διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο όνομα του Στέμματος». Ο πρώην γραμματέας επικοινωνιών της βασιλικού ζεύγους Τζέισον Νάουφ, επίσης διαβεβαίωσε, μέσω των δικηγόρων του, ότι δεν έγραψε ούτε συμμετείχε στη σύνταξη της επιστολής. Ο δικηγόρος του Associated Newspaper, εκδοτικού οίκου της Mail on Sunday, έκρινε από την πλευρά του «λυπηρό» που ο Νάουφ δεν αποσαφήνισε νωρίτερα αυτό το σημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.