ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Αυτές είναι οι «ελευθερίες» όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Γερμανία: Αυτές είναι οι «ελευθερίες» όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Την ώρα που στην Ελλάδα εξετάζουν ποια θα είναι τα «προνόμια» των εμβολιασμένων η Γερμανία ήδη έχει ψηφίσει νόμο μέσα από τον οποίον δίνει παραπάνω «ελευθερίες» σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, ή όσους έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό.

Βάσει των νέων μέτρων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εξαιρούνται από χθες των περιορισμών εξόδου, όπως και των περιορισμών των ιδιωτικών επαφών, δεν υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού π.χ. στις επισκέψεις τους σε κομμωτήρια ή κατά τα ψώνια τους σε καταστήματα με click in shop.

Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει

Όσοι έχουν αναρρώσει θα πρέπει να το αποδεικνύουν με PCR τεστ -τουλάχιστον 28 μέρες νωρίτερα και έως και έξι μήνες – , ενώ οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και από τα τέλη Ιουνίου το αργότερο ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού. Ωστόσο η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όλους, όπως και οι κανόνες του social distancing.

Οι περιορισμοί κατά την άθληση δεν ισχύουν πλέον για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, αλλά τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά και γι’ αυτούς. Παράλληλα εξαιρούνται της υποχρεωτικής καραντίνας ακόμη κι αν έχουν έλθει σε επαφή με φορείς του κορωνοϊού ή έφθασαν από το εξωτερικό – εκτός κι αν έχουν μολυνθεί με παραλλαγή του κορωνοϊού που δεν έχει εξαπλωθεί στη Γερμανία ή έρχονται από χώρα ή περιοχή, όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αρκετά ομόσπονδα κρατίδια, όπως στη Ρηνανία Παλατινάτο, την Έσση, τη Βαυαρία, το Ζάαρλαντ και τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία οι Αρχές έχουν ανακοινώσει χαλάρωση των μέτρων. Από τις 17 Μαϊου θα επιτρέπεται στο Σλέσβιχ – Χόλσταϊν σε εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν αρνητικά τεστ κορωνοϊού να πηγαίνουν σε εστιατόρια ή να διανυκτερεύουν σε κάμπινγκ και άλλους χώρους φιλοξενίας, ενώ σε κάποιες ελάχιστες περιοχές έχει ήδη ανοίξει ο τουρισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.