Οι ιρανικοί πύραυλοι φτάνουν μέχρι την Ιταλία. Απλά το αναφέρουμε...

Aυστριακό ΥΠΕΞ κατά Ρ.Τ.Ερντογάν για Μεσανατολικό: «Ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Aυστριακό ΥΠΕΞ κατά Ρ.Τ.Ερντογάν για Μεσανατολικό: «Ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Ασκώντας έντονη κριτική στον «κλιμακούμενο» ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, «ο οποίος σίγουρα δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση, αλλά στην κλιμάκωση», ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ κατηγόρησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά», αναφερόμενος στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του Ισραήλ από τον Ερντογάν ως τρομοκρατικό κράτος μα με αναφορές στις διαδηλώσεις.

Ο Καρλ Νέχαμερ επεσήμανε πως ήδη το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν «σαφείς ενδείξεις ότι η Τουρκία είχε επηρεάσει τις ταραχές στη Βιέννη στην περιοχή Φαβορίτεν», όπου υποστηρικτές των υπερ-εθνικιστών τουρκικών Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν σε κουρδική διαδήλωση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και είχαν επί ημέρες προκαλέσει ταραχές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τουρκία ασκεί και τώρα επίσης επιρροή στις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, και, εκτός από τις δηλώσεις του Ερντογάν, παρέπεμψε στο γεγονός της παρουσίας πολλών τούρκικων σημαιών στις διαδηλώσεις, για να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για διεξαγωγή συγκρούσεων ξένων ομάδων και εθνοτήτων στην Αυστρία».

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι οι αυστριακές αρχές θα αναλάβουν αποφασιστική δράση κατά των αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών υποκινήσεων στις διαδηλώσεις, τόνισε ότι «η δέσμευσή μας προς το Ισραήλ αποτελεί ιστορική ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.