ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Ξεκινά την χαλάρωση των μέτρων – Ανοίγουν γυμναστήρια – Στις 11 η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ιταλία: Ξεκινά την χαλάρωση των μέτρων – Ανοίγουν γυμναστήρια – Στις 11 η απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε, κατά την αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της, την βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, αποφασίσθηκε οτι: η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, στο εξής θα ξεκινά στις 11 (και όχι στις 10 το βράδυ) και θα λήγει πάντα στις 5 το πρωί.

Από τις 7 Ιουνίου οι πολίτες θα «κερδίσουν» άλλη μια ώρα, με έναρξη της απαγόρευσης τα μεσάνυχτα και τις 21 Ιουνίου οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όλο το εικοσιτετράωρο.

Από την 1η Ιουνίου, θα μπορεί, κανείς, να καταναλώνει φαγητά και ροφήματα και στο εσωτερικό των καφέ και εστιατορίων.

Τα εμπορικά κέντρα θα μένουν ανοικτά και τα σαββατοκύριακα από τις 22 Μαίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ξαναλειτουργήσουν στις 24 Μαίου.

Οι κλειστές πισίνες θα ξανανοίξουν την 1η Ιουλίου. Από την 1η Ιουνίου σε ανοικτούς χώρους και από την 1η Ιουλίου σε κλειστούς, θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά μόνον καλύπτοντας μέχρι το 25% επί του συνόλου των θέσεων.

Στην Ιταλία, τα μπίνγκο και τα καζίνο θα σηκώσουν ρολά πάντα την 1η Ιουλίου.

Στις 15 Ιουνίου θα μπορεί να επισκεφθεί, κανείς, ξανά πάρκα οργανωμένης διασκέδασης και δελφινάρια, ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα ξεκινήσουν και πάλι την δραστηριότητά τους την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.

Οι δεξιώσεις, μετά από θρησκευτικούς και πολιτικούς γάμους θα επιτραπούν στις 15 Ιουνίου, αλλά οι καλεσμένοι πρέπει να φέρουν μαζί τους, «πράσινη κάρτα» που να πιστοποιεί ότι έχουν εμβολιασθεί, έχουν ιαθεί από τον κορωνοϊό ή έχουν κάνει μοριακό τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, παραμένουν κλειστά, τέλος, κλαμπ, ντίσκο και αίθουσες χορού που βρίσκονται τόσο σε ανοικτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.