ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Amazon: Άνοιγμα και στον χώρο του θεάματος – Προχωρά στην εξαγορά της MGM για 9 δισ. δολάρια

Amazon: Άνοιγμα και στον χώρο του θεάματος – Προχωρά στην εξαγορά της MGM για 9 δισ. δολάρια

H Amazon συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς τις επενδύσεις της και πιο συγκεκριμένα όσων αφορά τη δική της πλατφόρμα Streaming.

Το Prime Video, όπως είναι η ονομασία του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει φανατικό κοινό με σειρές όπως το The Boys και το The Man in the high castle.

Η Amazon θέλει να κάνει ακόμα πιο δυναμικό “μπάσιμο” στο χώρο του θεάματος και τα δημοσιεύματα για μια μεγάλη εξαγορά ολοένα και πληθαίνουν. Όπως γράφουν The Information, Variety και οι New York Times, η Amazon συζητάει για την εξαγορά της MGM.

Η συγκεκριμένη εταιρία κατέχει πολλούς κινηματογραφικούς τίτλους. Σε αυτούς ξεχωρίζει η σειρά ταινιών του James Bond, ενώ στην ταινιοθήκη της υπάρχουν μεταξύ άλλων Hobbit, Stargate και Robocop. Η MGM έχει στην κατοχή της και το κανάλι “Epix”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και φαίνεται πως καταλήγουν σε ένα ποσό που θα φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια επιστροφή πυροδότησε τις φήμες

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τη στιγμή που η Amazon ανακοίνωσε ότι ένα πρώην στέλεχος της, ο Τζεφ Μπλάκμπερν, επιστρέψει για να επιβλέψει τα Amazon Studios και Twich. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνδύασαν την επιστροφή του με την επικείμενη απόκτηση της ταινιοθήκης της MGM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Amazon κινείται για την αγορά της MGM. Τον Ιανουάριο το Forbes είχε γράψει για τις επαφές των δυο εταιριών, αλλά είχε διαψευστεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το τάιμινγκ μιας τέτοιας κίνησης φαντάζει το σωστό, ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς τις κινήσεις που κάνουν οι άμεσοι ανταγωνιστές στο χώρο του Streaming. Θυμίζουμε ότι το Netflix έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία με την Sony Pictures και η AT&T συγχωνεύεται με τη Discovery. Στο παιχνίδι υπάρχει φυσικά και το Disney + που έχει το σύμπαν της Marvel και του Star Wars.

Η ταινιοθήκη της MGM αποτελείται από περίπου 4.000 κινηματογραφικές ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι το brand του James Bond είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καταλαβαίνει γιατί η Amazon προχωράει σε αυτή την επένδυση. Για την ώρα τα δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε έχουν διαψευστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.