ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κρεμλίνο: «Αβάσιμες οι κατηγορίες της Microsoft για κυβερνοεπιθέσεις από Ρώσους χάκερς»

Κρεμλίνο: «Αβάσιμες οι κατηγορίες της Microsoft για κυβερνοεπιθέσεις από Ρώσους χάκερς»

Το Κρεμλίνο δεν έμεινε άπραγο στις δηλώσεις της Microsoft περί κυβερνοεπιθέσεων από Ρώσους χάκερς σε αμερικανικές οργανώσεις.

Σε ομάδα χάκερς από τη Ρωσία παρέπεμψε η Microsoft ως υπεύθυνη για μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος αμερικανικών οργανώσεων, με το Κρεμλίνο να ζητά διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε, χθες, ότι περισσότερες από 150 οργανώσεις βρέθηκαν στο «στόχαστρο» συγκεκριμένης ομάδας χάκερς, η οποία έχει κατηγορηθεί για υπόθεση κυβερνοεπίθεσης σε βάρος της SolarWinds.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, εν όψει της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Microsoft θα έπρεπε να αποσαφηνίσει τα όσα είπε.

«Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, πρέπει να καταλάβουμε τι είδους ομάδες είναι αυτές, γιατί συνδέονται με τη Ρωσία, ποιος επιτέθηκε σε ποιον, σε τι οδήγησε αυτό και πώς το γνωρίζει αυτό η Microsoft. Δεν μπορώ να σχολιάσω, δεν έχουμε πληροφορίες. Είναι αυτό που είπε η Microsoft. Επομένως, η Microsoft πρέπει να αποσαφηνίσει αυτά τα ζητήματα» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «άτοπη ανακοίνωση» και τόνισε: «Είναι σαν να λέμε ότι μας φαίνεται πως κάποια μεγάλη απειλή προκύπτει από τη Microsoft και το λογισμικό της. Θα ήταν μια εξίσου αβάσιμη κατηγορία».

Πάντως, ο Πεσκόφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της Microsoft δεν πρόκειται να επηρεάσουν την επικείμενη συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Microsoft, η εταιρεία παρέπεμψε στη Nobelium, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα «που προέρχεται από τη Ρωσία, βρίσκεται πίσω και από τις επιθέσεις σε βάρος των πελατών της SolarWinds το 2020».

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Κρεμλίνο για εμπλοκή στις συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις, με τη Μόσχα να έχει διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.