ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Χιλή επεκτείνει τα παιδιά 12-16 ετών την άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer

Η Χιλή επεκτείνει τα παιδιά 12-16 ετών την άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer

Ο οργανισμός φαρμάκων της Χιλής ενέκρινε χθες Δευτέρα την επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους έφηβους και στις έφηβες, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει την κούρσα με τον χρόνο στην οποία έχει αποδυθεί με σκοπό να έχει επιτύχει συλλογική ανοσία έναντι της COVID-19 ως τον Ιούλιο.

Το εμβόλιο αυτό είχε ήδη αρχίσει να χορηγείται σε πολίτες 17 ετών και άνω αφότου εξασφάλισε άδεια επείγουσας χρήσης τον Δεκέμβριο και πλέον θα μπορεί επίσης να προσφέρεται στα παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών, ανέφερε ο ISP.

Βάσισε εν μέρει την απόφαση αυτή στο σκεπτικό των ομόλογων οργανισμών των ΗΠΑ (FDA) και της ΕΕ (EMA). Ο διευθυντής του δημόσιου οργανισμού, ο Εριμπέρτο Γκαρσία, τόνισε πως έτσι η Χιλή θα μπορέσει να έχει επιτύχει τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού και κατά συνέπεια την επιλεγόμενη ανοσία της αγέλης μέσα στον Ιούλιο.

«Αυτή είναι πολύ καλή είδηση για την προστασία των εφήβων μας, που 14 ημέρες αφού λάβουν και τις δύο δόσεις θα έχουν πολύ καλό επίπεδο ανοσίας και θα μπορούν να ξαναρχίσουν τη φυσιολογική τους ζωή», έκρινε ο κ. Γκαρσία.

Ως εδώ, 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι –το 69% του πληθυσμού-στόχου
– έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και 7,9 εκατομμύρια –το 52,3%– και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Η Χιλή έχει μπροστά της έναν μήνα για να εμβολιάσει άλλους 4,6 εκατ. ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση ώστε να επιτύχει τον στόχο να έχει ανοσοποιήσει 15,2 εκατ. πολίτες της περί τα μέσα της χρονιάς.

Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να πείσουν τους πιο διστακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν: ανοίγουν κλινικές τα Σαββατοκύριακα, στέλνουν κινητές μονάδες σε εργοτάξια και αγροκτήματα, επιστρατεύουν αστέρες του αθλητισμού και διαμορφωτές γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού.

Προσφέρουν επίσης χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση για όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, ακόμη και σε περιοχές όπου επιβάλλονται lockdowns.

Όμως, με τον αριθμό των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση να μην απέχει πολύ από το ιστορικό του υψηλό και με την πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να κοντεύει να φθάσει το 100% σε πολλά νοσοκομεία, ιατρικές ενώσεις επικρίνουν τις «ασύνετες» κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν αποτέλεσμα να «χαθεί ο έλεγχος» της μετάδοσης του SARS-CoV-2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.