ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προβλέπεται «μάχη» στις εκλογές του Περού – Νέα πτώση του Π.Καστίγιο στις δημοσκοπήσεις

Προβλέπεται «μάχη» στις εκλογές του Περού – Νέα πτώση του Π.Καστίγιο στις δημοσκοπήσεις

Σε δυσμενή θέση φέρεται να βρίσκεται ο υποψήφιος για την προεδρία στο Περού Πέδρο Καστίγιο σημείωσε περαιτέρω πτώση χθες και “μάχη” με την αντίπαλό του, την Κέικο Φουχιμόρι, στον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Σε δημοσκόπηση του Ipsos στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, ο Καστίγιο προηγείται με 0,9%, ενώ δημοσκόπηση του CPI, στην οποία επίσης είχε πρόσβαση το Reuters, δείχνει την Φουχιμόρι να προηγείται του αντιπάλου της με 0,2% για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις.

Στην εξαιρετικά πολωμένη αυτή εκλογική αναμέτρηση, η Φουχιμόρι, η κόρη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι, αναμετράται με τον Καστίγιο, έναν όχι πολύ γνωστό προηγουμένως δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επικεφαλής συνδικάτου που διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια σοσιαλιστική πλατφόρμα.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν την Φουχιμόρι να ανακτά έδαφος όσον αφορά το περιθώριο στατιστικού σφάλματος έναντι του Καστίγιο, ο οποίος ήταν το φαβορί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Περού τον Απρίλιο.

Η δημοσκόπηση του Ipsos έχει περιθώριο σφάλματος ένα 2,8%, ενώ η δημοσκόπηση του CPI ένα 2,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Περού είναι παράνομο να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πριν από τις προεδρικές εκλογές, αν και οι σφυγμομετρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να διεξάγονται εφόσον τα τοπικά μέσα δεν τις δημοσιεύουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.