Έκαναν ρινγκ την Βουλή της Βολιβίας: Μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα (βίντεο)

Έκαναν ρινγκ την Βουλή της Βολιβίας: Μπουνιές και μαλλιοτραβήγματα (βίντεο)

Γροθιές και μαλλιοτραβήγματα στη Βουλή της Βολιβίας, καθώς ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Χένρι Μοντέρο και ένας μέλος του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος Mas, Αντόνιο Κόλκε, πιάστηκαν στα χέρια.

Οι δυο τους αντάλλαξαν χτυπήματα, στη βουλή της Βολιβίας όπου οι υπουργοί είχαν συγκεντρωθεί για να συζητήσου τα γεγονότα που οδήγησαν στην κράτηση της πρώην μεταβατικής προέδρου Ζανίν Ανιες.

Τα κόμματά τους διαφωνούν σχετικά με το αν η Ανιες ηγήθηκε μιας νόμιμης μεταβατικής κυβέρνησης μετά από εκλογική απάτη, ή ξεκίνησε πραξικόπημα για την ανατροπή του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Σε πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή της συμπλοκής ανάμεσα στους δύο άντρες. Όπως φαίνεται σε αυτά ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ξεσπά και δεύτερος καβγάς ανάμεσα στην Tatiana Áñez de Creemos και την María Alanoca. Η μία γυναίκα αρπάζει τα μαλλιά της άλλης ωστόσο η συμπλοκή διαλύεται γρήγορα.

Η διαμάχη έχει τη βάση της στην πρόσφατη ταραχώδη πολιτική ζωή της Βολιβίας. Τον Μάρτιο, η πρώην προσωρινή πρόεδρος Ανιες φυλακίστηκε εν μέσω ισχυρισμών ότι βοήθησε σχεδιαστεί ένα πραξικόπημα που ανάγκασε τον Μοράλες να παραιτηθεί από πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2019.

Το Κοινοβούλιο της Βολιβίας επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην εξουσία και ανακρίνει τον υπουργό Εσωτερικών Εντουάρντο ντελ Καστίγιο. Ο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραιτήθηκε από το αξίωμα και διέφυγε στο Μεξικό εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησής του το Νοέμβριο του 2019.

Υποστηρίχθηκε ότι κέρδισε δόλια τις εκλογές όταν έθεσε υποψηφιότητα για μια άνευ προηγουμένου και αντισυνταγματική τέταρτη θητεία. Τον Οκτώβριο του 2020, μετά 11 μήνες υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός οικονομίας του Μοράλες Λούις Αρκε κέρδισε τις εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο για τον Μοράλες να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η Άνιες που βρέθηκε στο τιμόνι της προσωρινής κυβέρνησης, οδηγήθηκε στη φυλακή τον Μάρτιο του 2021 με την κατηγορία ότι βοήθησε να σχεδιαστεί πραξικόπημα εναντίον του Μοράλες. Είχε περάσει σχεδόν ένα χρόνο στην εξουσία, μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Νοεμβρίου 2020, και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για «ανταρσία, συνωμοσία και τρομοκρατία».

Η ίδια έχει απορρίψει τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» και επιμένει ότι συμμετείχε σε μια «συνταγματική διαδοχή» για να αντικαταστήσει τον Μοράλες μετά την παραίτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.