Χαλαρός και άνετος με γυαλιά ηλίου ο Τ.Μπάιντεν στη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ! (φωτό)

Χαλαρός και άνετος με γυαλιά ηλίου ο Τ.Μπάιντεν στη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ! (φωτό)

Σε διπλό ατόπημα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμφανίστηκε χαλαρός και με γυαλιά ηλίου στη σημερινή του συνάντηση με βασίλισσα Ελισάβετ αλλά ήταν και «μαρτυριάρης» αφού αποκάλυψε ότι η βασίλισσα τον ρώτησε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέφτηκε τη βασίλισσα με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν χθες μετά τη Σύνοδο των G7, ανέφερε πως «ήθελε να μάθει» για τον Ρώσο και τον κινέζο πρόεδρο και πως οι δυο τους είχαν μια μακρά συζήτηση».

Ο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από το Λονδίνο: «Είχαμε μια τέλεια συζήτηση. Ήθελε να μάθει τι οι δύο ηγέτες και εγώ… τον έναν πρόκειται να τον συναντήσω, ο κ. Πούτιν. Και ήθελε να μάθει για τον Σι Τζινπίνγκ. Είχαμε μια μακρά συνομιλία και ήταν πολύ γενναιόδωρη. Δεν νομίζω ότι θα προσβληθεί, αλλά μου θυμίζει τη μητέρα μου, σε ό,τι αφορά την εμφάνισή της και τη γενναιοδωρία της».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ωστόσο, δεν συνηθίζεται να αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των ιδιωτικών συνομιλιών οποιουδήποτε με τη βασίλισσα – κάτι που συνέβη και όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ την επισκέφτηκε στη Βρετανία το 2018.

Αναφερόμενος στην παραβίαση του πρωτοκόλλου, ο σχολιαστής πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, Richard Fitzwilliams, δήλωσε σήμερα στην MailOnline: «Η βασίλισσα φέρεται να έχει πει στη Μισέλ Ομπάμα ότι το βασιλικό πρωτόκολλο ήταν σκουπίδια. Έχει υπάρξει ωστόσο ένας κανόνας ότι μια συνάντηση με τη βασίλισσα είναι αυστηρά ιδιωτική και η αποκάλυψη του περιεχομένου της αποτελεί παραβίαση της εμπιστοσύνης».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, αποκαλύπτοντας ότι η βασίλισσα τον ρώτησε για τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, παραβίασε αυτόν τον κανόνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορήθηκε όμως ότι έσπασε και πάλι το πρωτόκολλο, μη βγάζοντας τα γυαλιά ηλίου του όταν συναντήθηκε με τη βασίλισσα. Ο Grant Harrold, πρώην μπάτλερ για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έπρεπε να είχε βγάλει τα γυαλιά του τη στιγμή που χαιρέτισε τη βασίλισσα και όχι αργότερα. «Αν συναντάς τη βασίλισσα, δεν υπάρχουν γυαλιά ηλίου και τέτοια, γιατί η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική», είπε στο Newsweek.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.