
Νέα επίθεση κατά του ιρανικού καθεστώτος εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τις εκτελέσεις δύο νεαρών διαδηλωτών στο Ιράν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα Truth Social, σχολιάζοντας τις εκτελέσεις του 18χρονου Ερφάν Εσφαντιάρι και του 23χρονου Γκολ-Μοχάμαντ Μοχαμαντί, οι οποίοι απαγχονίστηκαν στις φυλακές Νταστγκέρντ στην Ισφαχάν.
Για τον Μοχαμαντί, ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε με σκληρή γλώσσα, γράφοντας: «Ο τελευταίος από τους περισσότερους από 52.000 αθώους διαδηλωτές.
Άγριοι!!! Πότε θα ξυπνήσουν οι Δημοκρατικοί;;; Πρόεδρος DJT». 
Παράλληλα, αναδημοσίευσε μήνυμα για τον Εσφαντιάρι, ζητώντας διεθνή στήριξη και καλώντας τους πολίτες «να γίνουν η φωνή τους».
Οι εξελίξεις προκαλούν έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει ανησυχία για την καταστολή των αντιφρονούντων στο Ιράν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.