Βρετανία: «Σαφέστατα ζούμε ένα νέο κύμα πανδημίας παρά τα εμβόλια» αποκαλύπτει ο καθηγητής Άνταμ Φιν

Βρετανία: «Σαφέστατα ζούμε ένα νέο κύμα πανδημίας παρά τα εμβόλια» αποκαλύπτει ο καθηγητής Άνταμ Φιν

Ενα νέο κύμα της πανδημίας «έχει σαφέστατα ξεκινήσει στην Αγγλία λόγω της παραλλαγής «Δέλτα», υποστηρίζει ο Βρετανός καθηγητής Άνταμ Φιν, ένας εκ των συμβούλων της κυβέρνησης για την πανδημία.

Μιλώντας στο BBC, και ερωτώμενος για το πόσο σίγουρος είναι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να «ξεπεράσει» την παραλλαγή ο Φιν απάντησε: «Όχι, δεν αισθάνομαι σίγουρος. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, Θα μπορούσαμε να αισιοδοξούμε ότι τουλάχιστον δεν εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο το γεγονός είναι ότι εξαπλώνεται. Άρα το τρίτο κύμα έχει σαφέστατα ξεκινήσει», σημείωσε.

«Όσο πιο γρήγορα εμβολιάσουμε πλήρως τους ηλικιωμένους, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία» είπε επίσης.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους 540 ανθρώπους έχει μολυνθεί, με την παραλλαγή Δέλτα ενώ, ακόμη και μία δόση εμβολίου μειώνει τις πιθανότητες περίπου κατά 75% ενός ατόμου που θα προσβληθεί, να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη ασχέτως από ποια μετάλλαξη έχει προσβληθεί.

Σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η πιθανότητα αυτή μειώνεται κατά 90%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να αναβάλει για 4 εβδομάδες την ολοκληρωτική άρση των μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.