ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο lockdown το φθινόπωρο προετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση – Έχει εμβολιάσει πλήρως τους μισούς πολίτες!

Νέο lockdown το φθινόπωρο προετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση – Έχει εμβολιάσει πλήρως τους μισούς πολίτες!

Η Βρετανία έχει εμβολιάσει πλήρως τους μισούς πολίτες, παρόλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσει για νέο lockdown το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το «independent» η Dr Susan Hopkins υποστήριξε πως η Βρετανία πιθανόν να χρειαστεί νέο lockdown το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Για τις δηλώσεις της ερωτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Robert Buckland, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε ποτέ να πούμε πως τελειώσαμε τον ιό», επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι Βρετανοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown το φθινόπωρο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει πως θα σταματήσουν οι περιορισμοί λόγω Covid-19, όμως έδωσε παράταση έως και τις 19 Ιουλίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η Dr Hopkins, που είναι επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης του κορωνοϊού της Βρετανίας, αναφέρθηκε στην απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας: «Ίσως χρειαστεί να κάνουμε περαιτέρω lockdown αυτόν τον χειμώνα, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον – εξαρτάται πραγματικά από το εάν τα νοσοκομεία αρχίζουν να κατακλύζονται κάποια στιγμή».

«Αλλά νομίζω ότι θα έχουμε εναλλακτικούς τρόπους για να το διαχειριστούμε αυτό μέσω εμβολιασμού, μέσω ιών, μέσω φαρμάκων κάτι που δεν είχαμε τον περασμένο χειμώνα».

«Νομίζω πως στην επόμενη φάση θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό, όπως συμβαίνει και με τους άλλους αναπνευστικούς ιούς», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=9P9DviW_SSs&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Βρετανία: «Σαφέστατα ζούμε ένα νέο κύμα πανδημίας παρά τα εμβόλια» αποκαλύπτει ο καθηγητής Άνταμ Φιν

Ενα νέο κύμα της πανδημίας «έχει σαφέστατα ξεκινήσει στην Αγγλία λόγω της παραλλαγής «Δέλτα», υποστηρίζει ο Βρετανός καθηγητής Άνταμ Φιν, ένας εκ των συμβούλων της κυβέρνησης για την πανδημία.

Μιλώντας στο BBC, και ερωτώμενος για το πόσο σίγουρος είναι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να «ξεπεράσει» την παραλλαγή ο Φιν απάντησε: «Όχι, δεν αισθάνομαι σίγουρος. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας, Θα μπορούσαμε να αισιοδοξούμε ότι τουλάχιστον δεν εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο το γεγονός είναι ότι εξαπλώνεται. Άρα το τρίτο κύμα έχει σαφέστατα ξεκινήσει», σημείωσε.

«Όσο πιο γρήγορα εμβολιάσουμε πλήρως τους ηλικιωμένους, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία» είπε επίσης.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους 540 ανθρώπους έχει μολυνθεί, με την παραλλαγή Δέλτα ενώ, ακόμη και μία δόση εμβολίου μειώνει τις πιθανότητες περίπου κατά 75% ενός ατόμου που θα προσβληθεί, να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη ασχέτως από ποια μετάλλαξη έχει προσβληθεί.

Σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η πιθανότητα αυτή μειώνεται κατά 90%.

Υπενθυμίζεται ότι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να αναβάλει για 4 εβδομάδες την ολοκληρωτική άρση των μέτρων.

Αύξηση 78% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα σε μία εβδομάδα

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέα αιφνίδια αύξηση των καταγεγραμμένων εβδομαδιαίων κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να καθυστερήσει την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 33.630 νέα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίσθηκε στην Ινδία, επί συνόλου 75.953 κρουσμάτων. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι 79%.

Να σημειωθεί πως η Βρετανία έχει εμβολιάσει με μία δόση το 63,8% του πληθυσμού, ενώ με δύο δόσεις το 46,9%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.