ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ξενοδοχείο μέσα στις Βερσαλλίες

Τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ξενοδοχείο μέσα στις Βερσαλλίες

Για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία ένα ξενοδοχείο ξενοδοχείο με έδρα τις Βερσαλλίες άνοιξε τις πόρτες του, δίνοντας στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να μείνουν στην καρδιά ενός παλατιού.

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον 1.700 ευρώ τη βραδιά (πάνω από 2.000 $) για το προνόμιο να κοιμηθούν εδώ. Το Le Grand Controle, που αποτελείται από 14 δωμάτια και σουίτες, στεγάζεται σε τρία ιστορικά κτήρια που χρονολογούνται από το 1681 και έκτοτε έχουν ανακαινιστεί από τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Christophe Tollemer.

Σύμφωνα με το CNN Travel, το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει υπέροχη θέα στον περίφημο κήπο Orangerie του παλατιού, που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jules Hardouin-Mansart και διαθέτει πορτοκαλιές, λεμονιές, ελαιόδεντρα, φοίνικες και ροδιές.

Πώς μοιάζει η διαμονή μέσα σε ένα παλάτι

Το όνομα του ξενοδοχείου προέρχεται από το κτίριο Grand Controle, που χτίστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Λουδοβίκου ΙΔ΄, το οποίο είναι ένα από τα τρία κτίρια στο οποίο φιλοξενείται το ξενοδοχείο, μαζί με τα Le Petit Controle και Pavillon.

Το Le Grand Controle, το οποίο είναι το έκτο ακίνητο της εταιρείας ξενοδοχείων πολυτελείας Airelles, διαθέτει σπα Valmont με εσωτερική πισίνα 15 μέτρων.

Καθένα από τα μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες του Le Grand Controle έχει πάρει το όνομά του από ένα άτομο με στενές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του παλατιού, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού Jacques Necker, ο οποίος υπηρέτησε τον Λουδοβίκου ΙΔ΄ ως γενικός διευθυντής των οικονομικών καθώς και η κόρη του, μυθιστοριογράφος Madame de Stael.

Δείπνο και απογευματινό τσάι με βασιλικές περγαμηνές

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, με επικεφαλής τον διάσημο σεφ Alain Ducasse, προσφέρει ένα μενού εμπνευσμένο από τον Λουδοβίκο, ο οποίος κυβέρνησε τη Γαλλία για 72 χρόνια, καθώς και κλασικά γαλλικά πιάτα και ένα απογευματινό τσάι αφιερωμένο σε έναν από τους διάσημους κατοίκους του ανακτόρου, τη Μαρία Αντουανέτα.

Exclusive υπηρεσίες

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν προσωπικό μπάτλερ, πρόσβαση σε σκάφη και γήπεδα γκολφ, καθώς και πρόσβαση στο παλάτι και ιδιωτικές περιηγήσεις στο Queen’s Hamlet (Le Hameau de la Reine,) ένα καταφύγιο όπου η Μαρία Αντουανέτα φιλοξενούσε τους πιο κοντινούς φίλους της. Επιπλέον, μια σειρά από αποκλειστικές εμπειρίες είναι, επίσης, διαθέσιμες για κράτηση, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης μετά το ωράριο για το κοινό στο Hall of Mirrors, το οποίο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να εξερευνήσει κανείς τη διάσημη αίθουσα και τους 357 καθρέφτες της.

Επίσης, οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε αυτό θα μπορούν να θαυμάσουν το Piece d’ Eau des Suisses, μια διακοσμητική πισίνα 13 στρεμμάτων που ανασκάφηκε από τους Swiss Guards μεταξύ 1679 και 1682.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λειτουργία του Le Grand Controle, η οποία καθυστέρησε λόγω της Covid-19, αναμφίβολα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξυπνήσουν στις εγκαταστάσεις αυτού του παγκοσμίου φήμης μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το παλάτι, το οποίο ήταν η έδρα της βασιλικής εξουσίας πριν καταληφθεί κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, χρειάστηκε 30.000 εργάτες και περίπου 50 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.