ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Μπέρμποκ: «Οι ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν»

«Όποιος δεν το κάνει δεν ζει στην πραγματικότητα»

Α.Μπέρμποκ: «Οι ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν»

Οι ρωσικές προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπ’ όψιν σε περίοδο ενός θερμού πολέμου», υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση» τόνισε η Γερμανίδα υπουργός, εκφράζοντας κατανόηση για την ανησυχία των πολιτών «μιας χώρας η οποία μπόρεσε για τόσο καιρό να ζήσει ειρηνικά». Παράλληλα, κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία ή συνθήκη στην οποία είχαμε καταλήξει στην Ευρώπη προκειμένου να ζούμε σε ειρήνη.

Τι είπε για την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Παράλληλα, η Μπέρμποκ αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία. «Ως κυβέρνηση, έχουμε όμως χρέος να μην αποφασίζουμε με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας. Σε αυτή την ευθύνη περιλαμβάνεται και η συμπαράσταση στην Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ασφάλεια – ακόμη και αν και για εμένα κάποιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέντευξη η κυρία Μπέρμποκ ερωτάται ακόμη για τη θέση που πρόκειται να αναλάβει ο σύζυγός της στην εταιρία συμβούλων επικοινωνίας MSL, απόφαση την οποία η οργάνωση Lobbycontrol χαρακτήρισε «προβληματική», καθώς η εταιρία εργάζεται συχνά για ξένες κυβερνήσεις και ενδεχομένως διαφημίζεται στο εξωτερικό με τον σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών. «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας ο σύζυγός μου έμεινε στο σπίτι για να φροντίσει τα δύο παιδιά μας. Τώρα επιστρέφει στην εργασία του με μερική απασχόληση. Και φροντίσαμε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», απάντησε η υπουργός Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.