ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αδερφές Χένσελ: Οι πιο διάσημες σιαμαίες στην Αμερική ντύθηκαν νύφες – Παντρεύτηκε η μία αδερφή

Έχουν δύο κεφάλια, δύο καρδιές και μοιράζονται το υπόλοιπο σώμα

Αδερφές Χένσελ: Οι πιο διάσημες σιαμαίες στην Αμερική ντύθηκαν νύφες – Παντρεύτηκε η μία αδερφή

Οι αδερφές Χένσελ είναι οι πιο διάσημες σιαμαίες της Αμερικής και βρίσκονται πάλι στην επικαιρότητα επειδή η μία από αυτές παντρεύτηκε.

Η Άμπι Χένσελ, η οποία έγινε διάσημη σε μια τηλεοπτική σειρά ριάλιτι μαζί με την αδερφή της Μπρίτανι , παντρεύτηκε πριν από 3 χρόνια με έναν νοσηλευτή και βετεράνο του στρατού, αλλά η είδηση έγινε γνωστή μόλις τώρα.

Αυτό φυσικά, οδήγησε πολλούς να αναρωτηθούν πώς οι σιαμαίες κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του σεξ.

Οι 34χρονες Άμπι και Μπρίτανι από τη Μινεσότα, είναι από τις ελάχιστες σιαμαίες στην ιστορία με δύο κεφάλια και δύο καρδιές, που μοιράζονται το υπόλοιπο σώμα – συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών τους οργάνων.

Από ένα χέρι η κάθε σιαμαία αλλά συντονίζονται σαν ένα άτομο

Παρόλο που η Μπρίτανι – η αριστερή δίδυμη – δεν μπορεί να αισθανθεί τίποτα στη δεξιά πλευρά του σώματος και η Άμπιγκειλ – η δεξιά δίδυμη – δεν μπορεί να αισθανθεί αντίστοιχα τίποτα στην αριστερή πλευρά, ενστικτωδώς τα άκρα τους κινούνται σαν να συντονίζονται από ένα άτομο, ακόμη κι όταν πληκτρολογούν ένα e-mail στον υπολογιστή τους.

Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να κάνουν τα περισσότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα μη σιαμαίο άτομο, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης και του μαγειρέματος, ενώ καταφέρνουν να παίξουν άψογα και πιάνο.

Πώς οδηγούν

Όσον αφορά την οδήγηση, οι σιαμαίες πέρασαν τις εξετάσεις του διπλώματος στα 16α γενέθλιά τους – ένα εκπληκτικό κατόρθωμα ομαδικής εργασίας με κάθε μία να χρησιμοποιεί το ένα χέρι για να ελέγχει το τιμόνι.

«Η Άμπι αναλαμβάνει τα πεντάλ και τις ταχύτητες κι εγώ αναλαμβάνω τα φώτα και τα φλας» είχε δηλώσει η Μπρίτανι.

Όταν έδωσαν τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, η μητέρα τους, Πάτι, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπήρχε και πρόβλημα. Όπως είπε: «Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν τους σταματούσαν για υπερβολική ταχύτητα. Θα έπαιρναν και οι δύο κλήση ή μόνο η Άμπι επειδή το πόδι της είναι στο γκάζι;».

Οι σιαμαίες πάντως, έχουν εκπλήξει τους γιατρούς τους και με τον εκπληκτικό συντονισμό τους ενώ έπαιζαν πιάνο, με την Αμπιγκέιλ να αναλαμβάνει τα πλήκτρα του δεξιού χεριού και την Μπρίτανι του αριστερού.

Ωστόσο, το ερώτημα στο οποίο πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν την απάντηση, είναι το πώς οι σιαμαίες χειρίζονται τις πιο οικείες στιγμές. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι, όπως και όλοι οι άλλοι, οι σιαμαίοι βιώνουν σεξουαλικές επιθυμίες, αν και κάποιοι ίσως όχι.

Η περίπτωση των σιαμαίων Λουπίτα και Κάρμεν

Όπως π.χ. στην περίπτωση των σιαμαίων Λουπίτα και Κάρμεν Αντράρε, 23 ετών, που γεννήθηκαν στο Μεξικό αλλά ζουν στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και έχουν την ίδια σωματική διάπλαση με την Άμπι και την Μπρίτανι.

Η Κάρμεν έχει έναν σύντροφο που ονομάζεται Ντάνιελ ενώ η Λουπίτα δηλώνει ασεξουαλική, που σημαίνει ότι δεν έλκεται σεξουαλικά από άλλους. Βέβαια, στην περίπτωσή τους, η Κάρμεν και ο Ντάνιελ δεν έχουν σεξουαλική σχέση, με την Κάρμεν να περιγράφει το δεσμό τους περισσότερο ως «στενή φιλία» σε συνέντευξή της στο Jubilee.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση των σιαμαίων Τσανγκ και Ενγκ Μπάνκερ από την Ταϊλάνδη, όπου ήταν ενωμένοι στο συκώτι και τον κορμό και είχαν ξεχωριστά γεννητικά όργανα.

Και οι δύο παντρεύτηκαν ξεχωριστά και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Τσανγκ έκανε 10 παιδιά και ο Ενγκ 12, μπορούμε να πούμε ότι και οι δύο έκαναν σεξ. Ο κόσμος εικάζει ότι ενώ ο ένας ήταν «απασχολημένος» με την γυναίκα του, ο άλλος πρέπει να προσπαθούσε να κοιμηθεί, να διαβάσει ή να αγνοήσει τι συνέβαινε, για να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερη ιδιωτικότητα.

Οι σιαμαίες Χένσελ έχουν το ίδιο αναπαραγωγικό σύστημα

Με την Άμπι και την Μπρίτανι όμως, οι οποίες μοιράζονται το κάτω μέρος του σώματός τους, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Όπως οι περισσότεροι σιαμαίοι, η Άμπι και η Μπρίτανι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια για την σεξουαλική τους ζωή, παρά την τεράστια περιέργεια του κοινού.

Η καθηγήτρια Ντρέγκερ δήλωσε ότι από τις μελέτες της, υποθέτει πως οι σιαμαίοι πιθανόν να κάνουν λιγότερο σεξ από τους μέσους ανθρώπους, όχι μόνο επειδή η εύρεση συντρόφου είναι δυσκολότερη, αλλά επειδή μπορεί να μην χρειάζονται συντρόφους για να κάνουν σεξ όσο όλοι οι άλλοι.

Με την πάροδο των ετών, πρόσθεσε, πολλοί δίδυμοι έχουν περιγράψει την εμπειρία τους να είναι σιαμαίοι σαν να είναι συνδεδεμένοι με μια αδερφή ψυχή, οπότε μπορεί να να αισθάνονται λιγότερη ανάγκη για μια ρομαντική σχέση με ένα άλλο άτομο.

Μπορούν να κάνουν παιδιά;

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι αδερφές Χένσελ θα κάνουν παιδιά – μια επιλογή που πρέπει να κάνουν και οι δύο μαζί, επειδή μοιράζονται το ίδιο αναπαραγωγικό σύστημα.

Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος για τον οποίο να μην μπορούν να αποκτήσουν παιδιά και στο παρελθόν έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να κάνουν οικογένεια.

Τι γίνεται με το φαγητό

Όσον αφορά το φαγητό, οι σιαμαίες τείνουν να τρώνε ξεχωριστά γεύματα, αλλά μερικές φορές μοιράζονται ένα για λόγους ευκολίας, για παράδειγμα, παίρνοντας η καθεμία από μια μπουκιά από το ίδιο χοτ ντογκ.

Οι σιαμαίες έχουν δύο πεπτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ξεχωριστών οισοφάγων και στομάχων, αλλά μοιράζονται το ίδιο παχύ έντερο, το λεπτό έντερο, την ουροδόχο κύστη και το σύστημα απέκκρισης.

Η μόνη φορά που σκέφτηκαν τον διαχωρισμό

Είναι σπάνιο για τα σιαμαία δίδυμα, όπως η Άμπι και η Μπρίτανι να επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωση, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν καλή υγεία, χωρίς καρδιακά ελαττώματα ή ανεπάρκεια οργάνων.

Όταν οι αδερφές Χένσελ γεννήθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990 στη Μινεσότα, οι γιατροι προειδοποίησαν τους γονείς τους Πάτι και Μάικ ότι ήταν απίθανο να βγάλουν τη νύχτα. Αλλά αυτή η πρόβλεψη επρόκειτο να αποδειχθεί εντελώς λανθασμένη.

Οι γονείς τους δεν σκέφτηκαν ούτε μία φορά να τις χωρίσουν, λόγω του κινδύνου να πεθάνουν και οι δύο ή να μείνουν με τόσο σοβαρές αναπηρίες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής τους.

Μόνο μία φορά, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, έγινε συζήτηση για διαχωρισμό, όταν ήταν στην παιδική τους ηλικία, και η Αμπιγκέιλ είχε ανησυχήσει επειδή η Μπρίτανι είχε αρρωστήσει με πνευμονία και έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Άρχισε να λέει τότε πως ίσως θα ήταν καλύτερα να χωρίσουν αλλά όταν η Μπρίτανι άρχισε να κλαίει, η Άμπι τη διαβεβαίωσε πως όλα ήταν μια χαρά και πως δεν θα αποχωριστούν ποτέ.

Η σπάνια περίπτωση των Άμπι και Μπρίτανι – Ποια όργανα μοιράζονται

Οι σιαμαίες Χένσελ είναι η σπανιότερη μορφή σιαμαίων διδύμων, αποτέλεσμα ενός γονιμοποιημένου ωαρίου που δεν κατάφερε να χωριστεί σωστά στη μήτρα, με αποτέλεσμα τη δικέφαλη παραπληγία, όπου τα δίδυμα έχουν δύο κεφάλια και ένα ενιαίο σώμα με δύο χέρια και δύο πόδια.

Έχουν δύο σπονδυλικές στήλες (οι οποίες ενώνονται στη λεκάνη), δύο καρδιές, δύο οισοφάγους, δύο στομάχια, τρεις νεφρούς, δύο χοληδόχους κύστες, τέσσερις πνεύμονες (εκ των οποίων οι δύο είναι ενωμένοι), ένα συκώτι, ένα θώρακα, κοινό κυκλοφορικό σύστημα και εν μέρει κοινό νευρικό σύστημα.

Από τη μέση και κάτω, όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου, της ουροδόχου κύστης και των αναπαραγωγικών οργάνων, είναι κοινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη βρεφική ηλικία, ένα τρίτο μη ανεπτυγμένο χέρι αφαιρέθηκε από το στήθος των διδύμων και σε ηλικία 12 ετών υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί η σκολίωση – καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης – και να διευρυνθεί η θωρακική τους κοιλότητα για να αποφευχθούν μελλοντικές αναπνευστικές δυσκολίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.