ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αγγλία: Το εστιατόριο «φυλακή» που προσφέρει δείπνο σε κελί με 200 ευρώ (φωτο) 

Οι πελάτες μπορούν να δειπνήσουν στα κελιά διαβόητων εγκληματιών, όπως οι κατηγορούμενες δολοφόνοι Mary Blandy και Anne Greene

Αγγλία: Το εστιατόριο «φυλακή» που προσφέρει δείπνο σε κελί με 200 ευρώ (φωτο) 

Την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου, μία αρχαία φυλακή-εστιατόριο που βρίσκεται στο Λονδίνο δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια να δειπνήσουν  στα «κάτεργά» της έναντι 200 ευρώ.

Οι διαχειριστές της παλιάς φυλακής της Οξφόρδης προσφέρουν στα ενδιαφερόμενα ζευγάρια, για περιορισμένο διάστημα, την ευκαιρία να γευτούν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας μέσα σε ένα από τα κελιά της, όπως πληροφορεί η New York Post.

Τα πιάτα στο τραπέζι για δυο

Οι πελάτες μπορούν να δειπνήσουν στα κελιά διαβόητων εγκληματιών, όπως οι κατηγορούμενες δολοφόνοι Mary Blandy και Anne Greene, καθώς και του Rowland Jenkes, ο οποίος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για δείπνο μέσα σε μία παμπάλαια Νορμανδική κρύπτη 900 ετών, για το μικρό αντίτιμο των 200 ευρώ. Ένα τραπέζι φωτισμένο με κηροπήγια και κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένο μέσα στο κελί είναι το σκηνικό για το δείπνο των τριών πιάτων.

Τα ορντέβρ περιλαμβάνουν ταρτάρ τομάτας με μία εμουλσιόν από παρμεζάνα και μαύρο σκόρδο, που σερβίρεται με κράκερς άνθρακα. Το κυρίως έχει ως σταρ τη βόεια γλώσσα, πιερόγκι γεμιστά με κρέας από παϊδάκια, και σούπα με λάχανο και πάστα miso.

Η αρχαία φυλακή

Η φυλακή αποτελούσε λειτουργικό πύργο σκοπιάς πριν από χίλια χρόνια κατά τη διάρκεια των ημερών του Γουίλιαμ του Κατακτητή, περί το 1073. Αφού υπέστη σοβαρές φθορές κατά τη διάρκεια του Αγγλικού Εμφυλίου Πολέμου από το 1642 έως το 1651, μετατράπηκε σε φυλακή το 1785 και λειτούργησε μέχρι το 1996.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φυλακή της Οξφόρδης έγινε έκτοτε τουριστικός προορισμός και εκπαιδευτικό κέντρο που φιλοξενεί, πέρα από το εν λόγω εστιατόριο, και escape rooms για τους πιο περιπετειώδεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.