ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλαμπάμα: Άθλιες οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές – Σοκάρουν οι φωτογραφίες αποστεωμένου κρατούμενου

Ο τρόφιμος εκτίει ποινή 20 ετών για πολλαπλές κατηγορίες

Αλαμπάμα: Άθλιες οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές – Σοκάρουν οι φωτογραφίες αποστεωμένου κρατούμενου

Η αδερφή ενός κρατουμένου από την Αλαμπάμα ανάρτησε φωτογραφίες του αδερφού της, αποδεικνύοντας τις κακές άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τις Αλαμπάμα. 

Σε μια ανάρτησή της στο Facebook που έχει κοινοποιηθεί 16.000 φορές, η Kassie Vaughan δημοσίευσε φωτογραφίες του αδελφού της, Kastellio Vaughan.

Στις εικόνες, φαίνεται να μην έχει πλήρη αίσθηση του τι συμβαίνει, να είναι πεσμένος σε έναν τοίχο, ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνονται τα πλευρά του και το στομάχι του σε τέτοια κατάσταση, που όπως λέει  φαίνονται σημάδια υποσιτισμού και της άθλιας κατάστασης της υγείας του.

«Η υγεία του αδερφού μου επιδεινώνεται γρήγορα. Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτές τις φωτογραφίες είναι εξαιρετικά υποσιτισμένος. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μπορεί να περπατήσει ούτε να σταθεί, είναι αδύναμος και ευάλωτος» αναφέρει η Kassie.

Ο τρόφιμος στο σωφρονιστικό ίδρυμα Elmore είναι 32 ετών και εκτίει ποινή 20 ετών για πολλαπλές κατηγορίες για παράνομες διαρρήξεις, σύμφωνα με το ιστορικό του.

Στην ανάρτησή της, η Kassie λέει ότι είδε τον αδελφό της τελευταία φορά τον Ιούλιο και τότε «ήταν σε καλή κατάσταση».

Ωστόσο, την Τετάρτη της έστειλαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες με την ένδειξη «ΒΡΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ».

Η Kassie ζήτησε από τους φίλους και την οικογένειά της να μοιραστούν τις φωτογραφίες στα social media για να επιστήσουν την προσοχή στην επιδείνωση της υγείας του αδελφού της.

Ξεκίνησε επίσης ένα GoFundMe για να βοηθήσει να πληρώσει έναν δικηγόρο, συγκεντρώνοντας 7.500 δολάρια από τα 12.000 που απαιτούνται.

Σε μια επακόλουθη ανάρτηση που κοινοποιήθηκε νωρίς την Παρασκευή, η Kassie είπε ότι δεν είχε «καμία ενημέρωση» για το Kastellio και η οικογένειά του δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. Είπε ότι δεν ήταν σίγουρη σε ποια μονάδα βρισκόταν «ή αν έχει λάβει οποιοδήποτε είδος ιατρικής βοήθειας».

Επανέλαβε δε, ότι η ίδια και η οικογένειά της «ζητούν ιατρική βοήθεια και όχι απελευθέρωση».

Η Kassie είπε αργότερα την Παρασκευή ότι προσέλαβε τον δικηγόρο για τα πολιτικά δικαιώματα Lee Merritt.

Με δελτίο τύπου ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι ο Kastellio υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον περασμένο μήνα όπου του αφαιρέθηκε «ένα μέρος του εντέρου ως αποτέλεσμα τραυματισμών από πυροβολισμό», τον οποίο υπέστη πριν πάει στη φυλακή.

Η οικογένειά του είναι πεπεισμένη ότι βγήκε από το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά την εγχείρησή του και επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.